Milli Eğitim Bakanlığı İşletmelerde 200 Bin Usta Yetiştirmek İçin Hazırlıklara Başladı – 8029

Milli Eğitim Bakanlığı İşletmelerde 200 Bin Usta Yetiştirmek İçin Hazırlıklara Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı Yardımcısı Mahmut Özer konuyla ilgili bir takım açıklamalarda bulundu. İş sahasında kalfa ve usta ihtiyacına yönelik araştırmalarımız sonucunda, mesleki eğitim merkezlerinde mevcut öğrenci sayısını 200 bin seviyesine yükseltmeyi hedefliyoruz dedi.

“Mesleki eğitim merkezlerindeki öğrencilerin, işletmeler açısından önemli derecede kalfa ve usta ihtiyacını karşıladığını görüyoruz. Bu merkezlerde öğrencilere pratik ağırlıklı mesleki ve teknik eğitim veriyoruz. Öğrenciler haftada sadece bir gün okula gidip kalan günlerinde iş yerlerinde meslek eğitimi almaya devam ediyor. Bunun yanında eğitim süreci boyunca asgari ücretin üçte birini maaş olarak alıyorlar.”

 Öğrenciler Kendi Alanlarındaki İşlere Yerleştiriliyor.

Bakan Yardımcısı Özer, bu merkezlerden mezun olan öğrencilerin eğitim gördüğü alanlarda işe yerleşme oranının %90 seviyesine yakın olduğunu dile getirdi.

Mesleki eğitim merkezlerinde kapasitenin daha da artırılması için her iki alanda da geliştirme yaptıklarını ifade eden Özer, sözlerine şu şekilde devam etti: “Buradaki öğrencilerin lise diplomalarını alabilmeleri için ek olarak açık liseye kayıt olup derslerini vermeleri gerekiyordu. Bizler yaptığımız araştırmalar sonucu bu durumun öğrencilere ağır bir yük olduğunu gördük. Öğrencilerin lise diplomasına daha kolay erişebilmesi için mevzuatta değişikliğe gittik. Bu sayede bu merkezlere gelen öğrencilerin okula geldiği günlerde ve başarılı olduğu durumlarda lise diploması almalarının önü açılmış oldu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu