Rus Devlet Başkanı Putin’in Özel Temsilcisinden Açıklamalar – 7830

Rus Devlet Başkanı Putin'in Özel Temsilcisinden Açıklamalar

Rus Devlet Başkanı Putin’in Özel Temsilcisinden Açıklamalar

Gündemin en önemli konusu şu günlerde Türkiye’nin gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekâtı… Dünya’da gündem oluşturan bu duruma bağlı olarak Rus Devlet Başkanı Putin’in özel temsilcisi Lavrentyev’den açıklamalar geldi. “Kürtlerin Moskova ve Şam arasında bir anlaşmaya vardığını” açıkladı.

 

Türk Askeri 5-10 Km Arasında Girebilir

Rus Devlet Başkanı Putin’in özel temsilcisi Lavrentyev “Türk ordusu Suriye’nin içerisine doğru girişler gerçekleştiriyor. Bu durum tamamen 5 ila 10 km arasında değişiklik gösterebilir” diye bir açıklama gösterdi. Barış Pınarı Harekâtı hakkında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telefon ile Vladimir Putin’i arayarak “harekât bittikten sonra askerlerin çekileceğini” belirtti.

 

Kaç Adet DEAŞ’lı Kaçtı Bilinmiyor

“Suriye içerisinde kaçan DEAŞ’lı sayısını tam bilmiyoruz ancak 12 bin civarı bir DEAŞ’lı cezaevlerinde bulunuyordu.” diye belirten Lavrentyev, kaçan DEAŞ’lıarın arasında ailelerinde olduğunu belirtirken “12 bin sayısı belki de az kalır” diye üstünü bastırdı.

Kürtlerin, Suriye hükümet ordusunun belli noktalara girmesine izin vermesi anlaşma gerçekleştirildiğinin tam bir kanıtı olarak görülüyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu