Sağlıksız Besinleri Açıklandı! – 8056

Sağlıksız Besinleri Açıklandı!

Besinlerin insan sağlığı üzerindeki etkisi oldukça fazladır. Yapılan bazı araştırmalar sonucunda günlük hayatta insanlar tarafından çok fazla tüketilen bazı besinlerin insan sağlığına zararlı olduğu ortaya çıktı. Bu da hemen akıllara şu soruyu getirdi. Tükettiğimiz besinler ne derece sağlıklı?

Bunun üzerine dünya sağlık örgütü sağlıksız besinler ile ilgili bir liste açıkladı. Açıklanan 30 besinin sağlıksız olmasının yanında,  içerdikleri zararlı maddelerin de ne olduğunu belirtti. İlk sırada işlenmiş et ürünleri var. Bunların içindeki en tehlikeli madde ise nitrat ve aşırı tuz. Ayrıca yağda kızartılmış besinler de hidrojenize yağ içeriyor ve bu da oldukça tehlike içeriyor. Maalesef özellikle küçük çocuklar tarafından çok fazla tüketilen cips Monosodyum glutamat içermesi sebebi ile bu listede yerini aldı. Yine Yapay boya, fazla şeker, doymuş yağ içermesi sebebi ile şekerlemeler de listede bulunuyor. Fruktoz ve ksantan sakızı içeren hazır smoothieler Titanyum dioksit, trans yağlar ve şeker içeren kahve kremaları ve beyaz un da listenin son sıralarına adını yazdırdı. 

Listenin ilginç bir üyesi ise dondurulmuş balık. Maalesef bu da  Tert-bütilhidrokinon içermesi ile burada yer alıyor.  Uyarı bizden dikkat etmesi sizden. Dünya sağlık örgütünün yayımladığı listeye sağlığınız için dikkat edin.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu