Samsun Yerel Tarih Grubu Başkanı Emin Kırbıyık: Müzeyi Yanlış Planladılar – 8236

Samsun Yerel Tarih Grubu Başkanı Emin Kırbıyık: Müzeyi Yanlış Planladılar

10 bin tarihi eserin bulunduğu Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, 4 yıl önce tadilat gerekçesiyele ziyarete kapatıldı. Kültür Turizm Bakanlığı’nın destekleri ile başlatılan yeni müze inşaatı ise ekonomik nedenlerle durduruldu. Müzeyi inşa eden müteahhitin iflas ettiği öne sürülürken, Samsun Yerel Tarih Grubu Başkanı Emin Kırbıyık, milletvekillerine çağrı yaptı. 

MÜZEYİ YANLIŞ PLANLADILAR 

Yeni müze inşaatının sergileme alanlarının yanlış planlandığını, yarım bırakılan inşaatın tamamlanması konusunda adım atması için Samsun Milletvekillerine çağrı yapan Kırbıyık, ”      2007’den beri göçebe hayatı yaşayan İl Turizm Müdürlüğü’ne bağlı müze müdürlüğü personeli, Samsun Müzesi’nin yapımının uzaması sonucu göçebelikleri devam ediyor. Yandaş müteahhite verilen ihalenin sonuçlanamaması, iflas etmesi müze inşaatının uzamasına sebep oldu “dedi.  

MİLLETVEKİLLERİ NEREDE?

Samsun Yerel Tarih Grubu Başkanı Emin Kırbıyık şöyle devam etti; ” Türkiye’nin materyal ve çeşitlilik bakımından en zengin müzeleri arasında sayılan Samsun Müzesi direkt bakanlık nezdinde hiçe sayılmaktadır. Samsun Müzesi’nde materyal ve eserlerin yüzde 80’inin arkeoloji eseri olmasına rağmen,  müzenin yanlış planlanması neticesinde sergi alanının yüzde 40’ı arkeoloji kısmı olarak yapılandırılmış, yüzde 20 civarında materyal ve eseri barındıran kısma da yüzde 60’lık alan ayrılmıştır. Sayın milletvekillerimizin Samsun’u sahiplenmelerini Samsun’a kıymamalarını talep ediyoruz “diye konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu