Samsun’da Ağaç Katliamı Başlayacak – 7334

Samsun'da Ağaç Katliamı Başlayacak

Tüprag Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Samsun’un Havza ve Kavak İlçelerinin arasında kalan Şahin Dağları bölgesinde,16 Ekim 2024 tarihine kadar  Altın Madeni Arama faliyeti için bin dokuzyüz yetmiş beş (1975) hektar alanı kapsayan maden arama ruhsatı aldı.

KANADALI ORTAK ÇIKTI

Samsun’un Şahin Dağlarında maden ruhsatı alan Tüprag Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş, arkasında işin asıl sahibi  Kanadalı madencilik firması Eldorado Gold Corporation çıktı.  Samsun halkından sessiz sedasız, verilen ruhsatla birlikte Şahin Dağları’nda tek bir ağaç bile kalmayacağı iddia edildi.

SAMSUNLULARIN HABERİ YOK

Samsunluları ilgilendiren en önemli konuların başında gelen bir olayla ilgili,  Samsun halkı ile ilgili refarandum yapılmadan özel şirketlere bilhassa yabancılara peşkeş çekilmesi duyarlı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

ŞAHİN DAĞLARINA SAHİP ÇIK

Samsunlular söz konusu ağaç katliamının ve Şahin Dağları’nın yabancılara peşkeş çekilmesi üzerine  ‘Şahin Dağlarına Sahip Çık’ platformu adında oluşum gerçekleştirdikleri ve ağaç katliamına dur demek için bölgede eylem yapmak için plan yapıldığı öğrenildi.

HANCIOĞLU MECLİSE TAŞIDI

Chp Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, yapılan ağaç katliamını basından öğrendiklerini belirterek, Şahin Dağlarına sahip çıkmak için konuyu TBMM gündemine taşıdı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu