Samsun’da engellilerin adını kullanarak dolandırıcılık – 5649

Samsun'da engellilerin adını kullanarak dolandırıcılık

Samsun’da engelliler adına broşür dağıtıp para alan satıcılarla ilgili Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, “Biz dernek olarak elektrik ve suyumuzu zorla öderken, bizler adına dergi ve broşür dağıtıp dolandırıcılık yapılması hiç hoş değil” dedi.

Başkan Hakyemezoğlu, “Biz yıllardır bu konuda açıklama yapıyoruz ama maalesef olumlu bir sonuç alamıyoruz. Biz engelliler olarak Samsun ve ilçelerinde para toplamıyoruz. Bu mümkün değil. Bizleri kullanarak para toplayan kişilere dolandırıcı diyorum. Küçücük çocukları kullanıyorlar. Hasta çocukların tedavisini yaptıracağız diye vatandaşlardan para alıp dolandırıcılık yapıyorlar” diye konuştu.

KIRSAL KESİMDE DAHA YAYGIN

Özellikle Samsun’un kırsal kesimlerinde dolandırıcıların vatandaşlardan para topladığını belirten Hakyemezoğlu, “Artık sağlıklı olup engelliymiş gibi dilenen insanlarda para toplamaya başladı. Biz bu konuda çok üzgünüz ve onlardan utanıyoruz. Türkiye genelinde engelliler 3. sınıf vatandaş olarak görünüyor. Sağlıklı insanlarda bizleri kullanıyorlar. Vatandaşlarımız bu tür dolandırıcılara itibar etmesin. Özellikle Samsun’un ilçelerini gezip para toplayan dolandırıcılar, kırsal kesimdeki insanların duygularını sömürüyorlar” şeklinde konuştu. 

Kaynak: SamsunHaberAjansı.net

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu