Samsun’da Kavanoz Kapağı Yok Satıyor – 7769

Samsun'da Kavanoz Kapağı Yok Satıyor

Pazarda el yakan fiyatlar ‘cepte yangına dönüşünce’ vatandaşlar kavanozda konserve yapmaya başladı. İşsizliğin oldukça hissedilir yoğunlukta yaşandığı Samsun’da yaz sebzeleri konserve kutularına girmeye başladı. 

Ancak Samsun’da kavanoz kapağı bulmak ta oldukça pahalı olmaya başladı. Ülke genelinde kavanoz kapağına olan 3 kat artış nedeniyle geçen yıl 25 kuruş olan kapaklar 2 TL’ye kadar alıcı bulabiliyor. Şu an için 40 kuruş olan kapaklar 75 kuruşa yükseldiği için, çoğu yer yok sattığından kapak adeta karaborsa fiyattan bulunabiliyor. 

KONSERVE KAPAKLARI FİYATI ÇOK ARTTI

Kapak değerlenince satıcılar kavanozları kapaklarıyla satmaya başlamışlar. Böylece kavanoz 1,60 TL iken kapalı olanları 2,50 TL’ye kadar satılabiliyor. Yani kapak 90 kuruşa satılmış oluyor. Olan evinde kavanozu olup kapak bulamayanlara oldu. Evinde kavanozu olup sadece kapak almak isteyen tüketiciler ise kapağı ya bulamıyor ya da fahiş fiyatla almak zorunda kalıyor.

KAPAĞA TALEP 3 KAT ARTMIŞ

Samsun’da bir çok tüketici pazarlardan yüklü  şekilde sebze ve meyve alırken, en çok konserve domates, fasülye ve patlıcan ve biberden yapılıyor. Melemenlik konserveler ise en revaçta olan. Kavanoz kapağına rağbetin en büyük nedeni olarak; domates fiyatlarının geçen yılın aksine 1 TL ye düşmesi, kış ayında gıda fiyatlarının anormal yükselişi gösteriliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu