Samsun’da Pozitif Vaka İddialarının Ardı Arkası Kesilmiyor – 9704

Samsun'da Pozitif Vaka İddialarının Ardı Arkası Kesilmiyor

Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde bulunan A Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bazı hükümlü ve personellere korona virüsü (Kovid-19) bulaştığı iddiaları üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama yapıldı. Çarşamba Cezaevi’nde iki mahkumun korona testinin pozitif çıktığı öne sürülmüş, mahkumun kendisini ziyarete gelen annesine de virüsü bulaştırdığı ileri sürülmüştü.

SAVCILIK İDDİALARI YALANLADI

Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı’nca; “5 Haziran tarihinde ulusal yayın yapan bir televizyon kanalı ile bazı yerel gazete ve haber sitelerinde ‘Çarşamba A Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurunmu’nda iki hükümlünün korona virüs testinin pozitif çıktığı ve bir hükümlünün de ziyaretine gelen annesine virüs bulaştırdığı’ şeklinde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır” denildi. Alınan tedbirlerin etkin bir şekilde uygulanması sonucu bugüne kadar Çarşamba Cezaevi’nde hiçbir tutuklu ve hükümlüye Kovid-19 virüsünün bulaşmadığı açıklanırken, tutuklu veya hükümlülerin dışarıdan gelen bir ziyaretçi ile görüştürülmediğine de dikkat çekildi.

ASKERE GİDECEK GENÇLERİN TESTİ POZİTİF Mİ ÇIKTI?

Samsun’da bir kamu bankasının çağrı merkezinde, Çarşamba ve Ayvacık’ta çeşitli oda ve kurumlarda, Bafra’da da bazı mahallelerde çok sayıda pozitif vakaları görüldüğü iddia edilirken, Vezirköprü ve Asarcık’ta vatani görevini yerine getirmek üzere test yaptıran gençler arasında da vaka görüldüğü öne sürüldü. Vezirköprü’de 9, Asarcık’ta da askere gidece 4 gencin korona testi pozitif çıktığı iddia edildi.

BURASI O BANKANIN ÇAĞRI MERKEZİ Mİ?

Samsun’da 250 personelin çalıştığı ve geçtiğimiz hafta çok sayıda personelin korona virüs testinin pozitif çıktığı Ziraat Bankası’nın çağrı merkezinden paylaşıldığı iddia edilen bu fotoğraflar dikkat çekti. Çalışan personellerin virüs yayılımı önleyici, hijyen ve sağlık kurallarının uygulanmadığı bir ortamda mesai yaptıkları göza çarpıyor. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu