Samsun’da Tankerle Evlerine İçme Suyu Taşıyorlar – 7327

Samsun'da Tankerle Evlerine İçme Suyu Taşıyorlar

Samsun’un Asarcık İlçesi Dağcılar Mahallesi Pencik Sokak’ta yıllardır yaşanan su ve yol sorunu vatandaşı canından bezdirmiş durumda. Su şebekesi olmayan 8 hanenin ve 40 vatandaşın yaşadığı mahalleye her gün dar ve bozuk yollarda traktöre bağlı tankerle su taşıyan mahalle sakinleri, Büyükşehir Belediyesi’ne ve SASKİ’ye tepki gösteriyor.

YOLDA BİZE SIRA GELMEDİ

SASKİ’nin yıllardır mahalleye içme suyu vermediğini, Büyükşehir Belediyesi’nin de yol için kendilerini sürekli oyaladığını belirten mahalle sakinleri, “Sokağımızda su şebekesi yok. İçme suyumuzu uzun yıllardır tankerle biz taşıyoruz. Bir tanker suyu iki traktörle zor getiriyoruz. SASKİ yıllardır bizi oyalıyor. Yollarımız zaten içler acısı. Büyükşehir Belediyesi yol çalışmasında bir türlü bize sıra getiremedi. Ağır kış şartlarında 70-80 cm kar oluyor. Elimizde küreklerle yolu yine biz açıyoruz. Bazen traktör arızalanıyor. Başka traktörle çekiyoruz. Büyük mağduriyetler yaşanıyor. Kimin kapısını çaldıysak, hiç bir sonuç alamadık” dediler.

YETKİLİLERE SESLENDİLER

2019 yılında tankerle evine içme suyu taşıyan ender mahallelerden biri olduklarını kaydeden mahalle sakinleri, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bu kenti yönetenlere sesleniyoruz. Bu rezaletimiz ne kadar daha devam edecek? Tankerle içme suyu taşıyoruz. Yetkililere iletiyoruz. Bizim su ve yol sorunumuzu çözün” diye konuştular.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu