Şekerin Dostu Meyve ve Yemekler Nelerdir? – 8019

Şekerin Dostu Meyve ve Yemekler Nelerdir?

Dünyamızın gerçeği olan ve bir o kadar kâbusu da olan diyabet yani şeker hastalığı kandaki şeker miktarının artmasından meydana gelir. Bu hastalığı tetikleyen faktörlerin başında gelen beslenme ve psikolojik sebeplerden stres tetikler. Şeker hastalığını tetikleyen faktörler olduğu kadar da onu koruyan ve dengeleyen faktörlerde vardır.

Uzman doktorların sıklıkla tembih ettikleri bazı korunma yöntemleri şunlardır bu korunma yöntemlerine uyulmadığı taktirde komaya sokabilir damar ve böbrek sorunları kalp ve birçok rahatsızlık meydana gelebilir sonunda körlüğe kadar uzanan geri dönüşü olmayan yollara gire bilir. Uzmanların önerdiği bazı beslenme yöntemleri ve gıdalar şunlardır. Birinci olarak tahıllar kepek içeren tahıllar fazla işlenmediği için glisemik endeksi düşüktür ve kan şekerinde ani değişiklikler oluşturmadan enerjiye dönüştürülür. İşlenmiş gıdalar da glisemik endeksi yükselir ve kan şekeri yükselir. Bakliyatlar, omega 3 yağ asidi içeren gıdalar, belirlenmiş meyve sebzeler, bazı sebze ve meyvelerde antioksidan içermesiyle kan şekerinin sabit kalmasını sağlıyor. Tarçın, yağsız etler ve zeytin yağı insülin direncini azaltmaya yarar. Ayrıca zeytin yağı kandaki şeker oranını sabitler.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu