SP’den ve CHP’den Kayyum Tepkisi – 7287

SP'den ve CHP'den Kayyum Tepkisi

İçişleri Bakanlığı, hakkında terör soruşturması sürdürülen HDP’li Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlıkları’nı görevden aldı. Görevden almalara, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak ve SP Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, tepki gösterdi. Yazılı açıklama yapan il başkanları, demokrasinin yara aldığını savundu.

CHP’DEN HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ MESAJI 

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak, ” Görevden alınan belediye başkanları hakkında kesinleşmiş bir mahkeme kararı ortada yoktur. Demokrasinin temelini oluşturan ‘hukukun üstünlüğü’ ve ‘seçme, seçilme hakkı’ bu kararla bir kez daha açıkça yok sayılmıştır. Terörle mücadele kuşkusuz Türkiye’nin ortak milli meselesidir. Ancak terörle mücadele gibi milli bir mesele, milli iradeye baskı ve vesayet uygulamanın siyasi aracı haline de dönüştürülmemelidir. Bu, terörün değirmenine su taşımak olur “dedi.

SP:KESİNLEŞMİŞ BİR SORUŞTURMA YOK!

SP Samsun İl Başkanı Temel Armutçu ise şunları kaydetti; “Belediye Başkanlarının görevden alınmalarının gerekçesi olarak Bakanlık ‘teröristlere olan yakınlık, teröristlerin talimatlarını yerine getirmek ve eşbaşkanlık uygulaması yapmalarını’ gösterdi. Bu üç belediye başkanı hakkında açılmış bir soruşturma veya kovuşturma mevcutsa İçişleri Bakanlığının kararı doğrudur. Soruşturma ve kovuşturma olmadan, seçimle gelmiş kişilerin soyut gerekçelerle görevden uzaklaştırılmaları demokrasinin yara almasına sebebiyet vermektedir.” 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu