Terme’de Fındık Hasatı Başladı Ama Amele Yok! – 7141

Terme'de Fındık Hasatı Başladı Ama Amele Yok!

Samsun’un Terme İlçesi’nde başlayan fındık hasadında ‘çalıştıracak işçi’ bulamamaktan yakınan bahçe sahipleri, Kurban Bayramı’nın fındık hasat dönemine denk gelmesi nedeniyle şehir merkezinde ya da gurbette yaşayan eş, dost ve yakınlarını köylerine yardım etmek için çağırıyor.

Yaklaşık on gün önceden amele arayışına giren üreticiler, amale bulamamaktan dert yandı. Bahçe sahipleri, “Fındığımız tarlada kalmasın diye bayramda ailecek köyde olacağız” dediler.

KİMSE ÇALIŞMAK İSTEMİYOR

İlçede fındık toplatacak amele bulamayan babasına üzüldüğü için Samsun’dan babasına yardıma gelen Elmas Küçük isimli vatandaş, “İnsanlar artık zor işlerde çalışmak istemiyor. Şimdi dalından zorlanarak topladığımız fındık, bayram sonrası bir silkelemeyle yere dökülecek. Bizim yerlerimiz yamaç olduğu için fındığı yerden toplamak daha kolay” dedi.

İŞÇİ PARALARI CEP YAKIYOR

İşçi paralarının çok yüksek olduğundan dert yanan Sevgi Aydın ise, “Anneme yardıma geldim. Amele parasının çok yüksek olduğunu görünce anneme yardımı bırakıp, komşulara parayla fındık topluyorum. Bayram sonrası da annemin bahçesinde toplayacağız” diye konuştu. İstanbul’dan babaannesine fındık toplamaya yardım için gelen Elif isimli bir vatandaş da, “Fındık toplamayı kolay zannetmiştim ama yapamadım. Şimdi evde ameleye yemek yapıyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Terme Bilgi Gazetesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu