‘Yaralar Sarılacak Deniliyor’ Yine Acı Tablo – 7345

'Yaralar Sarılacak Deniliyor' Yine Acı Tablo

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Samsun’un Salıpazarı ilçesini vuran 2 kişinin öldüğü 4 kişinin kaybolduğu sel felaketi sonrası bugün Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ile birlikte bölgede inceleme yapacaklarını söyledi. Samsun’un yine acı bir tablo ile karşılaştığını belirten Yaşar, ” Başımız saolsun. İki vatandaşımız hayatını kaybetti. 4 vatandaşımız kayıp. Samsun’a geçmiş olsun diliyorum “dedi. 

HER SELDE ACI TABLO

Bugün akşam üstü basın toplantısı yapacaklarını açıklayan Yaşar, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısı var. Bunu biliyoruz. Ancak neden önlem alınmıyor. Bunlar önlebilir tedbirler. Yağmurun yağacağı belliydi, sel uyarısı yapıldı. Neden gerekli önlemler alınmıyor. Bu kenti yönetenler yağış rejiminin değiştiğini bilmiyor mu? Derelerin debileri bilinmiyor mu? Samsun’un alt yapısı yetersiz. Her selde böyle acı tablo ile karşılaşıyoruz “dedi. 

BAŞIMIZ SAĞOLSUN

Canik’te 2012 yılında 14 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi sonrası Samsun’u yine acıya boğan bir sel felaketi ile karşı karşıya olduklarını söyleyen Yaşar, ” Alt yapılar, köprüler, dere ıslahları uygun yapılmıyor. Böyle tablolar geri kalmış ülkelerde ortaya çıkıyor.  Bakıyorsunuz binaların su basmanları yolların altında. Kıyı kenar çizgisi ihlal edilerek yapılaşmaya izin veriliyor.  Salıpazarı’nda ve Terme’de sular denize ulaşmıyor, geri basıyor. 
Yaralar sarılacak deniliyor ama yine aynı acı tablo ile karşılaşıyoruz. Başımız saolsun. “diye konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu