Yemen’de Devam Etmekte Olan İç Savaş 6 Milyon Küçük Yaştaki Çocuğu Etkiliyor – 7929

Yemen'de Devam Etmekte Olan İç Savaş 6 Milyon Küçük Yaştaki Çocuğu Etkiliyor

Yemen Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı iç savaşla ilgili açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada 6 milyonun üzerinde çocuğun Yemen’de süren iç savaştan büyük orantıda etkilendiğini açıkladı.

Yemen’de Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin otuzuncu yıl dönümü sebebiyle iç savaşla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada devam eden savaş dolayısıyla 5 milyon üzerinde çocuğun eğitim ve öğretim hayatının sona erdiği belirtildi. Eğitime ara veren çocukların büyük çoğunluğunun maddi sıkıntılar nedeniyle çalışmaya başladığı ve iki milyonun üzerinde çocuğun da hayati gıda besinlerine ulaşamadığı belirtildi.

Husilerin çocuklara yönelik uyguladığı mezhepçi eğitim uygulamasıyla, çocukları silah altına almasının ve bu tutumun sona ermesi gerektiği açıklamada yer aldı. Çocuklara uygulanan bu sistemin büyük bir felâkete yol açtığı ve acilen durdurulması gerektiği belirtildi.  Çocuk Hakları hususunda Husilerin ihlal ettikleri kurallara bir an evvel son vermeleri için uluslararası topluma, Husiler konusunda baskı yapma davetinde bulunuldu.

Birleşmiş Milletlerin araştırmalarına göre her on beş dakikada bir Yemen’de beş yaşının altındaki bir çocuk -önlenebilecek bir ölümden- hayatını kaybediyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu