Yeni Partide Sorun Çıktı! – 8090

Yeni Partide Sorun Çıktı!

Parti kurma girişimleri olan eski Ekonomi Bakanı Ali Babacanın kurması beklenen yeni partide sorun çıktı. Parti içinde, parlamenter sisteme geçilmesini isteyenler ile başkanlık sisteminin devam etmesini isteyenler arasında yaşanan görüş ayrılığı sebebiyle partinin oluşumunun resmiyete dönüşmesi uzun bir zaman alacağı görülüyor.

Eski Bakan Ali Babacan’ın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile beraber çalışmalarına devam ettiği yeni partide sistem konusunda sıkıntı çıktı. Parlamenter sistemi isteyenler ile başkanlık sistemini isteyenler arasında bayağı görüş ayrılığı ortaya çıktı. Parlamenter sistemi savunanlar Ali Babacana tepki gösterdiler.

Ali Babacan’ın Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün desteği sayesinde yeni parti kurma olayı sistematik kriz ile uğraşıyor. Ali Babacan’ın ekibi başkanlık sistemi ile devam edilmesi ve parlamenter sistemin gelmesini isteyenler arasında ikiye ayrılmış durumda Ali Babacan’ın ekibinde çalışan bir kişinin aktardıklarına göre, partinin hükümet sisteminde nasıl bir yol izleyeceğine dair daha bir şey belli değil.

Diğer yandan ise yeni parti kurulumu içerisinde parlamenter sistemi isteyen kişilerin Ali Babacana tepki gösterdiler. Başkanlık sisteminin ortadan kaldırılarak Meclis yapısının güçlendirildiği sistemi benimsenmesini istediler. Ali Babacan’a eğer başkanlık sisteminde kararlıysanız biz yokuz dediler.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu