Samsun'da Diploması 'duvarda' kendisi 'pazarda'

Samsun'da Diploması 'duvarda' kendisi 'pazarda'
Samsun Son Dakika'yı Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin Kaynak ekle →

Samsun'un Alaçam İlçesi'nde yaşayan 4 yıllık Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu Yasemin isimli genç kız, yaklaşık bir buçuk senedir iş aradığını ancak bulamadığı için çiftçilik yapan ailesine pazarda yardımcı olduğunu söyledi.

Yasemin, "Ordu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunuyum. Bir buçuk sene oldu mezun olalı. Bir buçuk senedir iş arıyorum. Ailem çiftçilik ile uğraşıyor. Biraz olsun ailemin yükünü hafifletebilmek için üniversite okudum, mezun oldum fakat hala iş bulamıyorum. Dediğim gibi annem ve babam çiftçilik ile uğraşıyor. Bende onların yükünü ve evin eksiğini görebilmek için pazarda bir şeyler satmaya çalışıyorum" dedi.

HER YERE CV BIRAKTIM
Genç kız, "İş konusunda her yere CV bıraktım. En azından diplomalı bile olsa kasiyer olmayı denedim ama onlar bile olmadı. Onlardan da yüzümüz gülmedi. Baktık iş bulamıyoruz, en azından gelelim tezgahımızı açalım, satış yapalım, az buçuk harçlığımız çıksın diye buradayız işte" ifadelerine yer verdi. 

Kaynak: Bafra55.net

Paylaş:

Okuyucu Yorumları (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yaz

Üye girişi yaparsanız yorumlarınız onay beklemeden yayınlanır.

😀 😂 😍 🔥 👍 👏 🙏 😡

Benzer Haberler

Son Köşe Yazıları

Samsun Gezgini
5 saat önce
Şehirler Aynaya Baktığında
Samsun Gezgini
1 gün önce
Samsun'un En Büyük Sermayesi
Serkan Yazıcı
8 Şubat 2026
Zor Zamanlarda Ayakta Kalmak
Serkan Yazıcı
7 Ocak 2026
SİMDER Güçlü Yapı, Vizyoner Liderlik
Serkan Yazıcı
5 Ocak 2026
Sessiz Tehlike: Samsun’da Gençliği Kemiren Kimyasal Gerçek

Samsun'da Diploması 'duvarda' kendisi 'pazarda'