Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu’ndan açıklama: Daha güçlü bir takım olacağız – 10756

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu'ndan açıklama: Daha güçlü bir takım olacağız

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, “Geçtiğimiz hafta kazanmamız gereken bir maçtı. Son dakika yediğimiz golle puan kaybettik. Bu anlamda üzgünüz. Tabi ki yeni bir hafta Pendikspor’a gidiyoruz. Her maça kazanmak için gidiyoruz. Bu maçada öyle. Hazırlıklarımız da güzel bir şekilde devam ediyor. Sadece, bizim için sıkıntılı gözüken sakat oyuncuların fazla olması. Tanque’nin cezası ile ilgili de başvuru yaptık. Onu bekliyoruz” dedi.

HEP BİR BEKLENTİMİZ VARDI

Kadro dışı kalan oyuncularımız hakkında da bilgi veren Hüseyin Eroğlu, “Biz raporumuzu icra kurulumuza verdik. Böyle bir karar birlikte alınıyor. İki oyuncumuz kadro dışı bırakıldı. Boldrin ile ilgili bu süreç sahada yardımcı antrenörümüz yanına gittiğinde başının ağrıdığını oyuna giremeyeceğini söyledi. Bizde tabi ki değişiklik yapmadık. Ama bu süreç bizim verdiğimiz rapor, her iki oyuncunun da hem performans, hem de enerji anlamında daha iyi olmaları için hep bir beklentimiz vardı.  Burada asıl olan, Samsunspor ve armadır. Hiç bir isim armadan büyük değildir. Bizde Samsunspor için yönetim kurulumuz ile birlikte böyle bir karar aldık. Bizim için her oyuncu değerlidir. Biz bir takımsak herkes görevini yapmalıdır. Futbolcu açıklama yapmıştır, olabilir. Ama bu bir etkendir. Genel anlamda baktığımızda bütün oyuncularla birlikte çalışıyorum ve onlarla da toplantı yapıyorum. Hep söylüyorum, eğer hedefimiz Süper Lig ise çok daha fazla çalışmamız gerekiyor. Tabi skora yansıyan bir süreç yaşamıyoruz ama başarı bu özellikle çizgiler içerisindeki savaş ve mücadele ile olacak. Oyuncularımdan memnunum. Sistemsel bir geçişe döndük. Biraz daha çabuk oynamaya çalışıyoruz. Ön alan baskısı yapmaya, tempolu oynamaya çalışıyoruz. Çünkü Samsunspor hedefe gidiyorsa böyle oynamak zorunda. Yapamayan sistem dışında kalan, oyuncularımız zaten bizimle birlikte olmayacak. Bu bütün oyuncular için geçerli. Biz başarıya odaklandıysak herkes o başarı için savaşmak zorunda” diye konuştu.

DAHA GÜÇLÜ BİR TAKIM OLACAĞIZ

Sakat ve cezalılar hakkında da bilgi veren Hüseyin Eroğlu, “Harris’in bir sakatlığı vardı. Hafta içi antrenmanlara çıkamamıştı. Bugün ilk kez antrenmana çıkacak. 6-7 oyuncuya yakın sakat oyuncumuz var. Yusuf Abdioğlu, Mücahit Albayrak, Cihan Kahraman, Ali Kaan, Harris, Fofana’nın sakatlıkları, Tanque’nin cezası baktığımızda bizim için çok önemli oyuncular. Çünkü maçlara 11 kişi başlıyorsun. Sonradan ilave ettiğin oyuncularla maçın seyrini değiştirebiliyorsun. Bu oyuncularımızın da sakatlıkları geçtiği zaman çok daha güçlü bir takım olacağız. Kadro anlamında da çok yeterliyiz. Sakatlıktan dönen oyuncularımız ise Osman, Harris, Ahmet Sağat. Biraz sakatlıklardan dolayı etkileniyoruz” şeklinde konuştu.

GOLÜ YEDİK

Maç tempolarını 90 dakikaya yaymak istediklerini ifade eden Hüseyin Eroğlu, “Futbolda taraftarımızın beklediği tabi ki galibiyet. Bize Bolu maçında da çok destek oldular. Oyuncularıma da güveniyorum. İlk 30 dakikadaki tempomuzu her iki yarının geneline yaymak istiyoruz. Bu da bize aslında rakibe karşı üstünlük sağlayacak. Bolu maçında kritik VAR’dan gelen kararla golü yedik. Son dakikada Yusuf Emre’ye yapılan faulde hakem belki VAR’a gitseydi, golün iptali olacağını düşünüyorum. Galip gelseydik belki başka şeyler konuşuyor olacaktık. Laura ile ilgili o pozisyonunu konuştuk. Karar veremediğini ve bundan sonraki süreçte de daha çok dikkat edeceğini söyledi” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu