5 Büyük Şirketten 1’i Windows 10’a Geçmeye Hazır Değil! – 6763
amlamayan şirketlerin özellikle güvenlik eksikliği nedeniyle mali ve operasyonel sıkıntılar yaşayabileceğine dikkat çeken Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, şirketlerin geçiş konusunda ellerini çabuk tutmaları gerektiğini belirtiyor.
5 Büyük Şirketten 1’i Henüz Hazır Değil
Kollective araştırma şirketi tarafından yayınlanan araştırma raporu, beş büyük işletmeden birisinin Windows 10’a geçişini henüz tamamlamadığını gösteriyor. Ocak 2019’da Windows 10’a geçiş durumu hakkında yayınlanmış raporda, ABD ve İngiltere’deki işletmelerin %43’ü hala Windows 7’yi kullanırken yanıt verenlerin %17’si de Microsoft’un son destek tarihi hakkında bir şey bilmiyordu. Altı ay sonra araştırmacılar tarafından yapılan yeni anket sonuçlarında, şirketlerin %96’sının Windows 7’den Windows 10’a geçişe başladığı, ancak beş büyük işletmeden yaklaşık bir tanesinin bu projeyi henüz bitiremediği raporlanıyor. 4 yıl önce Microsoft tarafından Windows 7’nin ömrü hakkında yapılan açıklamayı dikkate almayan şirketleri zorlu bir sürecin beklediğini ifade eden Gürsel Tursun, şirketlerin geçiş süreçlerinin uzun bir süreyi kapsayabileceğini, bu süreç içerisinde özellikle güvenlik konusunda şirketlerin mali ve operasyonel zorluklar yaşayabileceğine dikkat çekiyor.
Windows 10’a Geçiş Sürecinde Şirketler Dikkatli Olmalı
Microsoft, Windows 10’a geçişini sağlamak isteyen şirketlere desteklerini sunmaya devam ediyor. Ancak resmi destek tarihinin bitiminden sonra Windows 10’a geçiş yapmak isteyen ortalama 10 bin makineli bir şirketin yatırım maliyetinin 500 bin dolar olacağı tahmin ediliyor. Geçiş sürecinin sona ermesiyle yaşanacak güvenlik zorlukların bitmeyeceğini belirten Gürsel Tursun, şirketlerdeki çoğu IT ekibinin Windows 10’da devam eden güncelleme ve yama paketlerinin iş süreçlerini ne kadar etkileyebileceği konusunda bilgiye sahip olmadıklarını belirtiyor. Özellikle IT ekiplerinin %15’inin şirketlerinin uç nokta korumalarını Windows’tan ayrı olarak güncelleme gereği duymadığına da dikkat çeken uzmanlar, hem geçiş sürecinde hem de sonrasındaki işleyiş sürecinde şirketlerin dikkatli davranmalarını ve gerekli önlemleri almalarını öneriyor.