Endüstriyel Robotlar İçin Yapay Zeka İle Geliştirilen Yeni Fonksiyonlar – 5843

Endüstriyel Robotlar İçin Yapay Zeka İle Geliştirilen Yeni Fonksiyonlar

Mitsubishi Electric’in orijinal kompakt yapay zeka teknolojisi Maisart ile tasarlanan ‘’MELFA Smart Plus Card Pack” ve “MELFA Smart Plus Card” kestirimci bakım ve güç sensörü fonksiyonlarıyla öne çıkıyor. Yeni fonksiyonlar sayesinde duruş süresinin azaltılmasına ve genişletme güç sensörlerinin kullanılabilirliğinin iyileşmesine olanak sağlayan Mitsubishi Electric, üretim hızını müşteri talebi ile ilişkilendirmeye yarayan bir ölçüt olan çevrim zamanı ve sistem başlatma sürelerini yaklaşık yüzde 60 oranında kısaltarak üretim sahalarında verimlilik artışına katkıda bulunuyor.

Sanayi 4.0 teknolojilerinin her geçen gün gelişmeye devam ettiği günümüzde üretim tesislerinde endüstriyel robotlara yönelik talep artışı yaşanıyor. Bununla birlikte verimliliğin artırılması için endüstriyel robotların daha istikrarlı operasyon imkanı sunması ve başlatma prosedürlerinin sadeleştirilmesi büyük önem taşıyor. Teknoloji öncüsü Mitsubishi Electric bu amaç doğrultusunda, MELFA-FR serisi endüstriyel robotları için kestirimci bakım ve güç sensörü olmak üzere iki yeni MELFA Smart Plus opsiyonel fonksiyon geliştirdi. Kestirimci bakım fonksiyonu duruş süresinin azaltılmasına yardımcı olurken, güç sensörü genişletme fonksiyonu güç sensörlerinin kullanılabilirliğinde iyileşme sağlıyor. Mitsubishi Electric’in orijinal kompakt yapay zeka teknolojisi Maisart ile tasarlanan “MELFA Smart Plus Card Pack” ve “MELFA Smart Plus Card”, üretim hızını müşteri talebi ile ilişkilendirmeye yarayan bir ölçüt olan çevrim zamanı ve sistem başlatma süresinde yaklaşık yüzde 60 oranında azalma sağlayarak üretim sahalarında verimlilik artışına katkıda bulunuyor. Mitsubishi Electric gelecekte, endüstriyel robotlarının verimliliğini ve kullanılabilirliğini arttırmak için yeni fonksiyonlar ve üstün performans özellikleri geliştirerek üretim sahalarında otomasyonu bir üst seviyeye çıkarmak amacıyla çalışmalar yapmaya devam etmeyi hedefliyor.

Anormal durumları önceden tespit ederek duruş süresini azaltıyor

Mitsubishi Electric’in yapay zeka teknolojisi Maisart ile geliştirilen kestirimci bakım fonksiyonu, robotlarda kullanılan sürüş sistemi ürünlerinde rastlanan anormal durumları önceden tespit ederek erken uyarılarla duruş süresinin azaltılmasına yardımcı oluyor. Başka hiçbir cihaz ya da sensör eklenmesine gerek kalmadan kartın robot kontrol cihazına takılmasıyla yüksek performanslı kestirimci bakım özellikleri kolaylıkla hayata geçirilebiliyor.

Çevrim zamanını geleneksel metotlara kıyasla yüzde 60 oranında azaltıyor

Maisart, güç sensörü kullanılan sistemlerin parametrelerini otomatik olarak ayarlayarak daha kısa çevrim süresi sağlıyor. Ayrıca hedeflenen noktalara uygulanan basıncı kontrol altına alarak, üretim hızını müşteri talebi ile ilişkilendirmeye yarayan bir ölçüt olan çevrim zamanını geleneksel metotlara kıyasla yaklaşık yüzde 60 oranında azaltıyor. Böylelikle daha yüksek operasyon hızına ulaşılmasına yardımcı oluyor. Otomatik programlama özelliğiyle de daha kısa başlatma süresine olanak sağlayan sistem, başlatma süresini geleneksel metotlara kıyasla yaklaşık yüzde 60 oranında kısaltıyor. Mümkün olan en kısa operasyon süresi için otomatik programlama yapmak adına operasyon başlangıç ve bitiş noktalarının girilmesi yeterli oluyor.

7 farklı MELFA Smart Plus fonksiyonu

MELFA Smart Plus’ın mevcut fonksiyonları arasında parametrelerde otomatik ayarlama ve 3D görüntü tanıma performansını iyileştiren MELFA-3D Vision genişletme fonksiyonu ve 2D görüntü sensörleriyle civardaki cihazlara uygun olarak koordinatları düzelterek konumlandırma kesinliğini artıran kalibrasyon destek fonksiyonu yer alıyor. Smart Plus, robot mekaniğindeki termal genleşmeyi hesaplayarak, konumlandırma kesinliğini artırıyor. Robotun operasyon durumuna göre robotun üzerindeki parçaların ömrünü kontrol ederek kestirimci bakıma olanak sağlıyor. Smart Plus kart ile ilave olarak eklenen yeni bir eksen, robot ile koordinasyonlu bir şekilde çalışıyor. MELFA Smart Plus Card Pack’da Maisart ile tasarlanan kestirimci bakım ve güç sensörü genişletme fonksiyonları dahil olmak üzere yedi fonksiyonun tamamı bulunurken, MELFA Smart Plus Card’da ise bu fonsiyonlardan herhangi biri yer alıyor.

Maisart Hakkında

Maisart, Mitsubishi Electric’in aralarında kompakt yapay zeka (AI), otomatik tasarım derinlemesine öğrenme algoritması ve ekstra verimli akıllı öğrenme AI uygulamalarının da bulunduğu tescilli yapay zeka (AI) teknolojisini tek bir çatı altında topluyor. Maisart “Mitsubishi Electric’s AI creates the State-of-the-ART in technology” (Mitsubishi Electric’in AI’sı ile En Yeni Teknoloji) ifadesinin kısaltmasıdır. Şirket, “Orijinal AI teknolojisiyle artık her şey akıllı” şeklindeki kurumsal önermesi kapsamında, cihazları daha akıllı ve hayatı daha güvenli ve sezgisel hale getirmek için orijinal AI teknolojisinden ve modern hesaplama sistemlerinden faydalanıyor.

Maisart ve MELFA, Mitsubishi Electric Corporation’ın tescilli ticari markalarıdır.

Mitsubishi Electric Corporation Hakkında

Mitsubishi Electric Corporation, güvenilir ve yüksek kaliteli ürünler üretmekte 95 yılı aşkın tecrübeye sahip ve bilgi işlem ve iletişim sistemleri, uzay geliştirme ve uydu iletişimleri, tüketici elektroniği cihazları, sanayi teknolojileri, enerji, nakliye ve inşaat makinelerinde kullanılan elektrikli ve elektronik donanımların üretimi, pazarlaması ve satışında dünyadaki ileri gelen markalardan biri olarak kabul ediliyor. Mitsubishi Electric, kurumsal ilkesi “Changes for the Better” (Daha İyisi İçin Değişim) ve çevre ilkesi “Eco Changes” (Eko Değişim) doğrultusunda küresel ve önde gelen çevre dostu bir şirket olmayı ve toplumu teknolojileriyle zenginleştirmeyi hedefliyor. Şirket 31 Mart 2018’de sona eren mali yılda 4,444.4 milyar yen (41.9 milyar USD*) konsolide grup satışı gerçekleştirdi.

* Tokyo Döviz Borsası’nın 31 Mart 2018’de ilan ettiği 1 USD = 106 yen kambiyo kurundan hesaplanmıştır.

Mitsubishi Electric’in Türkiye’deki Faaliyetleri Hakkında

Mitsubishi Electric’in Türkiye’deki ana faaliyet alanları; klima sistemleri, endüstriyel otomasyon sistemleri, ileri robot teknolojileri, CNC mekatronik sistemler, asansör ve yürüyen merdiven sistemleri ile görsel veri sistemlerinden oluşuyor. Potansiyeline ve gücüne inandığı Türkiye’yi önemli bir üretim üssü olarak konumlandıran Mitsubishi Electric, markanın Avrupa’daki ilk ev tipi klima fabrikası olma özelliğini taşıyan Manisa’daki dijital fabrikasında Türkiye ve Avrupa için yüksek enerji tasarruflu ve çevre dostu klimalar üretiyor. Türk sanayisinin fabrikaların dijital dönüşüm sürecine entegrasyonu için çalışan Mitsubishi Electric, otomasyon teknolojileri ile dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip Marmaray projesinde de dikkat çekiyor. Türkiye’de otomotiv ekipmanları, yarı iletken cihazlar, ulaştırma ve enerji sistemleri gibi pek çok farklı kulvarda da rol alan Mitsubishi Electric, kamu sistemleri alanındaki faaliyetleri kapsamında uçak ve uçuş güvenliğini artırmak amacıyla havalimanları için geliştirdiği radar teknolojisini Antalya Havalimanı’nda da uyguluyor. Uzay araştırma ve geliştirme sistemleri alanında dünyanın önde gelen üreticilerinden Mitsubishi Electric, Türkiye’nin ve komşu ülkelerin iletişim ve yayıncılık altyapısına katkıda bulunan Türksat 4A ve 4B uydularının da üreticisi konumunda.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu