24 Yaşındaki Gence 3,8 Milyar Dolarlık Hediye – 7911

24 Yaşındaki Gence 3,8 Milyar Dolarlık Hediye

Hong Kong’un zengin ailelerinden biri, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bir üniversiteyi bitiren oğulları Eric Tse’ye mezuniyet armağanı niyetiyle 3,88 milyar dolar büyüklüğünde bir hisse verdi. Bu armağan, Türk lirasıyla 21,8 milyar lira değerinde.

24 yaşında olan Eric Tse, bu nadir rastlanan armağanla birdenbire dünyanın en varlıklı 550 insanından biri oluverdi. Eric Tse’nin bu servetle ABD Başkanı Trump’tan bile daha zengin bir konuma yükseldiği ifade edildi. Eric Tse’nin anne ve babasının, Çin’in en büyük ilaç firmalarından birinin icra kurulu üyeleri olduğu açıklandı. Firma geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak, hisselerin yüzde yirmisinin hiçbir bedel alınmaksızın Eric Tse’ye devrinin gerçekleştiğini bildirdi. Firma, Eric Tse’nin dünyanın en zengin kişileri listesine kendi ismiyle değil ailesinin ismiyle yerleşmek için çalışacağının altını çizdi.

ABD televizyonlarının ve gazetelerinin haberlerine bakıldığında, Eric Tse’nin sosyal medyadaki görüntüsünün, firma açıklamasındaki tevazu vurgusuyla uyuşmadığı söylendi. Tse’nin sosyal medya hesapları incelendiğinde, dünyanın pek çok sosyetik ismiyle ve Çin’in güçlü figürleriyle fotoğraflar verdiği dikkat çekiyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu