Vezirköprü Orman Ürünleri’ne ‘enerji verimliliği’ ödülü – 6963

Vezirköprü Orman Ürünleri'ne 'enerji verimliliği' ödülü

Vezirköprü Orman Ürünleri, Enerji Bakanlığı’nın bu yıl 10’uncusunu gerçekleştirdiği Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı’nda düzenlenen yarışmada, ‘enerji verimliliği’ konusundaki çalışmaları ile bakanlık tarafından ödüle layık görüldü.

Ödül törenine Vezirköprü Orman Ürünleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nihat Turan, Strateji ve İş Geliştirme Müdürü Mehmet Karahasanoğlu, Vezirköprü Yatırım Grubu Mühendisleri’nden Selami Uygun ve Nevzat Çilesiz katıldı.

Enerji Verimli Endüstriyel Tesis, Enerji Yoğunluluğu’nun Azaltılması, Ağaç, Ağaç Ürünleri ve Mantar Ürünleri İmalatı En Başarılı Endüstriyel İşletme Ödülü’ne layık görülen Vezirköprü Orman Ürünleri adına ödülü Nihat Turan teslim aldı. 

TASARRUF SAĞLAYAN 480 PROJE TAMAMLANDI

Nihat Turan, “Şirket olarak son beş yıllık süreçte yerleşke içinde bulunan tesislerin tamamı yalın üretim sistemi kapsamına alınmıştır. Bu sistemin konusu verimlilik ve israftan kaçınmayı hedeflemektedir. Bunun yanısıra enerji yönetim sistemi oluşturulmuş, bu süreçte toplam 480 adet büyük ve küçük ölçekli proje tamamlanmıştır. Bu çalışmalar ile öncelikli olarak tesislerin tümünde enerji kullanım verimini yükselmiş, ürün maliyetlerinde de önemli tasarruflar elde edilmiştir” dedi. Nihat Turan, “Vezirköprü Orman Ürünleri, Türkiye’de ve dünyada 32 ülkeye ihracat yaparak, ülke ekonomisine katkı veren bir kurum haline gelmiştir. PELİ markası ülkenin bilinen ve tanınan aynı zamanda değer üreten bir marka konumuna ulaşmıştır” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu