Samsun’da su indirimi meclise geliyor..! – 8317

Samsun'da su indirimi meclise geliyor..!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin içme suyuna yüzde 25 sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam yapmasının ardından cep yakan su faturalarıyla ilgili AK Partili belediyelerin başlattığı ‘kış indirimi’ suda indirim beklentisi oluşturdu. CHP, İYİ Parti ve MHP suda indirim teklifini, Büyükşehir Belediye Meclisi’ne getirmeye hazırlanıyor.

TEKCAN: MECLİSE GETİRECEĞİZ 

CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan, önümüzdeki meclis toplantısında suda indirim yapılması ile ilgili tekliflerini sunacaklarını söyledi. Suyun metreküp fiyatının konutlarda 4 lira 20 kuruş, işyerlerinde ise 7 lira 85 kuruş olduğunu hatırlatan Tekcan, “Suda indirim teklifi, SASKİ Genel Kurulu’nda gündeme gelecek bir tekliftir. SASKİ Genel Kurulu, senede iki defa toplanıyor. Biz, önümüzdeki ay belediye meclisinde SASKİ’nin olağanüstü toplanmasını talep edeceğiz. Bu talep kabul edilmezse 20 Mayıs’ta SASKİ Genel Kurulu’nda teklifimizi sunacağız. AK Partili belediyeler suda indirim yapıyor. Samsun’da suda indirim yapılmalı yada, TÜFE zammı kaldırılmalı “dedi. 

KOLA:TÜFE ZAMMI KALDIRILMALI 

MHP Grup Başkanvekili Cemalettin Kola ise, suda indirim teklifini desteklediklerini belirtti. “Asıl TÜFE zammı kaldırılması gerekiyor “diyen Kola, “Belediye meclisinde bu teklif görüşülmez. SASKİ Olağan Genel Kurulu’nda görüşülecek bir tekliftir. SASKİ Genel Kurulu senede iki defa yapılır. Mecliste, SASKİ için olağanüstü toplantı çağrısı yapılabilir. SASKİ’nin toplantısı, Mayıs ayında gerçekleşecek. Biz suyun metreküp fiyatının sabitlenmesini ve TÜFE zammının kaldırılmasını istiyoruz. Bunu yaparsak, vatandaş memnun olur. Teklifimiz bu yönde olacak “dedi. 

SUDA TARİFELER ÇEŞİTLENDİRİLMELİ 

İYİ Parti Grup Başkanvekili Alper Aydemir ise, içme suyu tarifelerinde çeşitlendirme yapılması önerisini savundu. SASKİ abonelerinin yüzde 15’inin ticari işletme, yüzde 85’inin ise konut olduğuna dikkati çeken Aydemir, “İYİ Parti olarak, su tarifelerinde çeşitlendirme yapılmasını öneriyoruz. Bunu destekliyoruz. Limanda suyun metreküp fiyatı 13 lira. Bu su yola gidiyor. Biz suyun  limanlarda metreküp fiyatının 80 lira olmasını istiyoruz. Yabancı ülkelerde böyle. İşyerlerinde ve sanayi bölgelerinde tarifeler değiştirilirse, konutlardaki vatandaşlar rahatlatılır.Teklifimizde bu yönde olacak “diye konuştu. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu