Tesla Hisseleri Değer Kazandı – 7899

Tesla Hisseleri Değer Kazandı

Yönetim yeri Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan akıllı-elektronik araç firması Tesla’nın, son zamanlardaki faaliyetleri doğrultusunda hisse kıymetlerinde belirgin bir yükselişin meydana geldiği ifade edildi. Ürettiği elektrikli araçlarla dünya çapında büyük ses getirdiği belirtilen firma, ABD dışında da yatırımlar yapmaya devam ediyor. Tesla, Çin’de inşa ettiği yeni fabrikada üretim sürecinin hayata geçirildiğini duyurmuştu. Bu duyuruyla beraber firma hisselerinde yüzde 21 düzeyinde yükseliş söz konusu oldu.

Tesla’nın hisseleri, geçtiğimiz mart ayından bu zamana dek bu seviyeyi görememişti. Firma açısından bir sınır-değer olarak görülen 300 dolar eşiği aşıldı. Hisseler, 307 dolar düzeyine sıçradı. Teknoloji ve uzay alanlarındaki çalışmalarıyla tanınan Tesla, bu yılın üçüncü çeyreği için 143 milyon dolar kâr açıklayarak tahminlerin üzerinde bir sayıya erişmişti.

Tesla, otomobil piyasasının dev oyuncusu Çin’e büyük bir üretim merkezi kurarak bu alandaki iddiasını da ortaya koymuştur. Firmanın, 2020 perspektifinde sürücüsü olmayan akıllı otomobil üretmek olduğu aktarılmıştır. Tesla’nın Çin piyasasına girişi ve yaptığı araştırma geliştirme çalışmaları tüm dünyada ilgiyle ve heyecanla karşılanmıştı. ABD ile Çin arasındaki ekonomik gerilimin Tesla açısından gelecekte nasıl bir tablo meydana getireceği de merak konusu olmuştu. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu