AK Parti ve MHP’den Ortak Aday

Yerel seçimlere yaklaşırken AK Parti ve MHP, stratejilerini belirledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasındaki görüşmelerin ardından, 30 büyükşehirde ortak adaylarla seçime katılma kararı alındı.

İşte, dikkat çeken kararlar ve 3 büyükşehir için öne çıkan detaylar:

30 BÜYÜKŞEHİRDE ORTAK ADAY

AK Parti ve MHP, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde 30 büyükşehirde “ortak aday” stratejisi benimseyecek. Heyetler arası görüşmeler halen devam etmekte.

3 BÜYÜKŞEHİRDE DİKKAT ÇEKEN KARAR

  • Adana’da AK Parti’nin aday çıkarması ve MHP’nin desteklemesi bekleniyor.
  • Mersin ve Manisa Büyükşehir belediyeleri için; AK Parti’nin aday çıkarmayarak MHP’nin adayına destek vereceği öne sürüldü.

MHP VE AK PARTİ’NİN ORTAK ADAY GÖSTERECEĞİ 30 ŞEHİR:

  • Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van.

BAHÇELİ’NİN MESAJI

MHP lideri Devlet Bahçeli, yerel seçim çalışmalarında AK Parti ile aralarında hiçbir ihtilaf olmadığını belirterek, “Uzlaşamayacağımız bir şey de yok. Çünkü bizim için her şeyden önce Türkiye’dir. Önce ülkem ve milletim diyen iki siyasi irade el ele verdi” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu