Milletvekili Usta: Seçimden Sonra İcraatler Yıkıldı! – 7424

Milletvekili Usta: Seçimden Sonra İcraatler Yıkıldı!

Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta, 31 Mart yerel seçimleri sonrası göreve gelen AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e tepki gösterdi. Usta, Büyükşehir Belediyesi’nin medikalcilerin Samsun yerel markası ile tıbbi alet üretmek için oluşturduğu ‘Mediclust’ firmasından desteğini çekmesi sonrası Bilim Merkezi’nin de rafa kaldırılmasına adeta ateş püskürdü. Söz konusu iki projenin Samsun’un geleceğini ilgilendiren çok önemli projeler olduğuna dikkati çeken Usta, 31 Mart seçimlerinden sonra icraatlerin yıkıldığını belirterek, ‘belediye ne iş yapıyor?’ diye sordu.

TÜBİTAK BEKLEDİ BELEDİYE ADIM ATMADI

Usta, “Samsun Bilim Merkezi projesinin yapımı için 2014 yılında, Samsun Büyükşehir Belediyesi ile TÜBİTAK arasında bir protokol yapılmıştır. 2015 yılında ise sözleşme imzalanmış ve 2017 yılında bitirileceği taahhüt edilmiştir. 2017 yılında proje tamamlanmamasına rağmen TÜBİTAK yetkilileri iyi niyet göstermiş ve bir süre daha zaman tanımışlardır. Son olarak, 31 Mart seçimlerini de geçirip yeni başkanın çabasını beklemişlerdir. Ancak TÜBİTAK’ın bu anlayışına rağmen Samsun Büyükşehir Belediyesi, konuyu önemsememiş ve Haziran 2019’da TÜBİTAK tarafından alınan kararla desteğin çekilmesine sebep olmuşlardır “dedi. 

BİLİM MERKEZİ RAFA KALDIRILDI 

Samsun’un geleceğini ilgilendiren konuların siyaset üstü konular olduğunu belirten Milletvekili Usta şöyle devam etti;”Ne yazık ki Samsun’un seçilmiş idarecileri konuyu yalnızca siyasi bir malzeme olarak görmüşlerdir. Bilim Merkezi projesi, çok ihtişamlı şekilde kamuoyuna yansıtılmış, bir belediyecilik harikası gibi gösterilmiştir. Kamuoyunun takdirini kazandıktan sonra projenin yüzüne dahi bakılmamıştır. İki senede tamamlanması gereken proje üç AK Partili belediye başkanı görmüş, siyasi övgü olarak kullanılmış ancak hüsranla sonuçlanmıştır. İşte AK Parti belediyeciliği gerçeği budur. İşe almalara, atamalara ve ihalelere sürekli karışan iktidar siyasetçileri, Samsun’a faydası olan hiçbir işi takip etmemiştir. “

SAMSUN HALKINA YALAN SÖYLENİYOR 

Samsun halkına sürekli yalan söylendiğini ileri süren Usta, seçimlerden önce medikal sektörünün desteklenmesi konusunda Samsun’a gelen ve vaatler veren Nurettin Canikli’nin ziyaretini hatırlattı. Usta, “Hatırlayalım: Nurettin Canikli de Samsun’a gelip ne dedi ne sözü verdi? MEDİKÜM’ü destekleyeceklerini, Samsun’un medikal devi olacağını söyledi. Hatta bunların inandırıcılığını kuvvetlendirmek için “Cumhurbaşkanımızın özel talimatlarıyla görevlendirmeleri çerçevesinde buradayız ve bu çalışmayı başlatıyoruz.” dedi. Peki ya sonuç ne oldu? Belediyeyi kazanır kazanmaz ilk iş belediye MEDİKÜM’e desteğini çekti. Bu anlayış terkedilmelidir. Sırf siyaset uğruna bu gibi teknik meseleler önemsiz görülmemelidir. Bunlar yarınlarımızı yakından ilgilendiren konulardır. Unutmayalım bu memleket hepimizin! Belediye ne iş yapıyor? Seçimden sonra bütün icraatları yıkmak oldu. Şehre zam geldi, MEDİKÜM’e destek çekildi, Samsun Bilim Merkezi için verilen destek çektirildi. Böyle bir belediyecilik anlayışı olamaz. Her şeye paramız yok denilmemeli, devlet ödenekleri mantıklı yatırımlara tahsis edilmelidir. Her gün daha da geriye gidiyoruz. Artık bu gidişe bir dur denilmeli, Samsun’un yerel idarecileri kendilerine çeki düzen verip, görevlerini layıkıyla yerine getirmelidir “ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu