Trend

Samsun’da ekmek 5 TL oldu!

Samsun'da ekmeğin fiyatı 5 TL'ye yükseldi. Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB), maliyetlerin artması nedeniyle 200 gram ekmeğin fiyatının 4 TL'den 5 TL'ye yükseltildiğini duyurdu.

Samsun’da ekmeğe en son zam 30 Temmuz 2022’de uygulanmış ve 200 gramı 3 TL’den satılan ekmeğin fiyatı 4 TL’ye çıkartılmıştı. Uygulanan yeni tarife ile birlikte ekmeğin kilo fiyatı Samsun’da 20 TL’den 25 TL’ye yükseltildi.

EKMEK 5 TL OLDU!

Yeni fiyat tarifesi ile birlikte 200 gr. baston ekmek 5 TL, ikili somon ekmek (400 gr.) 10 TL, ikili tandır ekmek (400 gr.) 10 TL, kepek ekmek (200 gr.) 5 TL, pıtıl (200 gr.) 5 TL, Karadeniz ekmeği (2 kilo) 50 TL, sade pide (200 gr.) 5TL, lavaş (150 gr.) 5 TL ve kıymalı hamuru (170 gr.) 6 TL’den satılacak.

 

Fırıncılar uzun bir süredir maliyetlerinin altında ekmek satışı yapmaya devam ediyorlardı ve sonunda fiyat güncellemesi yapmak zorunda kaldılar. Yılbaşından bu yana zam kararı alan esnaf teşkilatı, uygulamayı 14 Şubat’a kadar bekletmişti.

SESOB Başkanı Hacı Eyüb Güler, ekmeğin fiyatının artmasının kaçınılmaz olduğunu belirterek, fırıncıların daha önceki fiyatlarla zarar ettiğini söyledi. Güler, artan maliyetlerin yanı sıra un fiyatlarının yüksekliği nedeniyle ekmeğe zam yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Samsun’da ekmeğe yapılan zam, halkın tepkisine neden oldu. Zaten zor şartlar altında yaşayan vatandaşlar, ekmek fiyatlarındaki artışın hayatlarını daha da zorlaştırdığını söylediler. Yapılan zamların enflasyona etkisi de göz önüne alındığında, ekmeğe yapılan zamın diğer ürünlere de yansıyabileceği düşünülüyor.

Sonuç olarak, Samsun’da ekmeğin fiyatının artması, esnafın maliyetlerini karşılamak için zorunlu bir adım gibi görünüyor. Ancak, vatandaşların ekonomik sıkıntıları ve yaşanan zam furyası göz önüne alındığında, ekmeğin zamlanması, halkın yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu