Terme ve Salıpazarı İçin Acil Eylem Planı Açıklandı – 7422

Terme ve Salıpazarı İçin Acil Eylem Planı Açıklandı

Samsun’un Terme ve Salıpazarı ilçelerinde yaşanan sel felaketinin ardından hasar tespit ve ıslah çalışmalarının görüşüldüğü koordinasyon toplantısının ardından acil eylem planlarının detayları da ortaya çıktı. 

MÜDÜRLERE TALİMAT: “BU SORUN ÇÖZÜLECEK”

Tüm kurum ve şube müdürlerini hazır bulunduğunu toplantıda Samsun Valisi Osman Kaymak, Salıpazarı ve Terme’de sık sık yaşanan sel felaketi nedeniyle sorumluluğu olan bütün kurumları bir an önce görevini yerine getirmeye davet ederek, bölge müdürlerine her önlemin bir an önce alınması için talimat verdi.

TERME VE SALIPAZARI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLECEK

19 kişiyi havadan helikopterle 75 kişiyi karadan kurtarma operasyonu yapıldığını dile getiren Samsun İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdür Vekili Levent Uçarlı,  “Büyük bir afet atlatıldı. Terme’yi ve Salıpazarı’nı afet bölgesi ilan etmek için raporları hazırladık, çalışmalara devam ediyoruz” dedi.

ESNAFA FAİZSİZ 1 YIL ÖDEMESİZ KREDİ GELİYOR

Terme ve Salıpazarı esnaflarına müjde veren KOSGEB Samsun il Müdürü Nebahat Livaoğlu, acil durumlar için esnaflara faizi olmayan bir yıl ödemesiz kredi sağlamak için çalışma başlattıklarını ifade ederken, Terme Ticaret Odası Başkanı Ahmet Ekmekçi ise esnafın vergi borçlarının ertelenmesi için çalışma başlattıklarını dile getirdi.

BÜYÜKŞEHİR VE SASKİ ARAÇ VE SU  İŞİNİ ÇÖZECEK

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram,  “Afetin başladığı günden itibaren her gün Terme’de araç sayısını artırıyoruz. Gerekli sayıda iş makinalarımızı bölgeye yönlendirdik. Şehrin normal hayata döndürmek için gayret sarf ediyoruz” dedi. Bölgenin su sorununun derhal çözüleceğini dile getiren SASKİ Genel Müdürü Fatih Yıldız,  “İlçenin büyük bir bölümüne su verdik. Arızalı olan pompalarımıza devreye girdikten sonra ilçenin tamamına su vereceğiz” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu