Terörist Elebaşı Mazlum Kobani’den ilk yorum geldi – 7858

Terörist Elebaşı Mazlum Kobani'den ilk yorum geldi

Türkiye’nin gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekâtı ile güvenli koridor oluşturulmak istenmiştir. Bu duruma bağlı olarak ABD Heyeti Ankara’ya gelerek bir ateşkes sundu. Türkiye’den yapılan açıklamaya göre “Ateşkesin iki meşru tarafı olmak zorundadır. Bu durum bize göre ateşkes değildir” diye belirtildi. PKK’nın sözde elebaşı Mazlum Kobani’den açıklama geldi. Yapılan açıklamada “Geçici bir ateşkes söz konusu olmuştur. Bu anlaşmayı kabul ederek başarı olması için elimizden gelen her şeyi yapacağız” diye belirtti.

Türkiye tarafında kırmızı liste ile aranıyor. Sözde PKK örgütünün lideri Abdullah Öcalan’ın Mazlum Kobani hakkında “manevi evladım diye belirttiği biliniyor. Mazlum Kobani Türkiye tarafından kırmızı liste ile aranıyor. Gerçek isminin ise Ferhad Abdi Şahin olan ateşkesin güvenliği için her şeyi yapacaklarını belirtti.

PKK 120 saat içerisinde güvenli koridordan ayrılacak. Hızlı bir şekilde ayrılma işlemlerine başlayan PKK’da 32 kilometre güneye doğru çekilmeler gerçekleştiriliyor. Güney kısmından ayrı olarak Türkiye’nin diğer kısımlar ile bir anlaşması yer almıyor. Böyle bir anlaşmanın ise Suriye ve Rusya ile görüşülmesi gerektiği bildirildi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu