Vezirköprü’nün hazinesi ‘PELİ’ – 6966

Vezirköprü'nün hazinesi 'PELİ'

Vezirköprü Orman Ürünleri’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğinin 23’ncüsü Vezirköprü İlçesi’ndeki Üretim Tesisleri’nin bahçesinde gerçekleşti.

Yemek öncesi konuşan Turanlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Turan, “Bilindiği üzere, Ramazan ayı dostlukların, komşulukların, iyiliklerin, hoş görünün, dayanışmanın ve kaynaşmanın, belki de en önemlisi kucaklaşmanın daha da perçinlenerek artmasına vesile olduğu için, biz inananların iple çektiği, kavuşmayı arzu ettiği bir ay. Ramazan ayı Allah’a itaat ve ibadet, iyilik ve ihsan, af ve mağfiret, rahmet ve ilâhi rızaya ulaşma ayıdır. Ramazan ayı, inanan kulun, din ve dünya işlerini yoluna koymasına yardımcı bir aydır. Cenab-ı Allah bizleri işlerini yoluna koymuş kullarından eylesin İnşallah. Kıymetli ve yoğun vakitlerinden ayırıp, davetimizi onurlandıran sayın milletvekillerimize, protokolümüze ve iş ortaklarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şimdiden Ramazan Bayramı’nızı tebrik ediyor, ülkemize ve tüm dünya insanlığına hayır ve güzellikler getirmesi temenni ediyorum” dedi.

32 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ
İftar yemeği yendikten sonra söz alan ve Vezirköprü Orman Ürünleri’nin son bir yıl içerisinde gerçekleştirdiği atılımlardan söz eden Üretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Fabrika Müdürü Tuncer Üstündağ da şöyle konuştu; “Peli markamızla ülkemizde ‘parke sektörü liderliği’ için adım adım ilerlerken, bir yandan da sınırlarımızı aşıp, açık denizlerde yeni fetihler yapmaya başladık. Peli Parke, son bir yılda gerçekleştirdiği ihracatını rekor oranda artırarak, ihracat yaptığımız ülke sayısını, iki katından daha fazlasına, 15’den 32’ye çıkararak, ne denli büyük ve güçlü bir marka olduğunu, bu başarısıyla bir kez daha kanıtlamıştır.”

DEYİM YERİNDEYSE TERECİYE TERE SATTIK

Parkenin beşiği olarak kabul edilen veya bir anlamda ‘parke krallığı’ da diyebileceğimiz Almanya’ya bile parke ihraç etmeye başladıklarına dikkat çeken Üstündağ, “Bu tıpkı, bir deyim vardır ya; ‘Tereciye tere satmak’ diye. İşte tam da böyle bir başarı ve ustalık oldu artık bizim yaptığımız. Peki bu bize yetti mi? Tabii ki hayır. Çünkü bizim hayalimiz çok büyük. Biz Peli’yi, ‘parkede dünya lideri’ haline getirmek istiyoruz. Peli Parke’nin, dünya çapında tanınan ve bilinen, güvenilen, tercih edilen bir marka olmasını hedefliyoruz. İşte bu kaliteyi Vezirköprü’de üretip, dünyaya ihraç etmek istiyoruz” dedi.

VEZİRKÖPRÜ’DE DEĞER ÜRETİLİYOR

Kağıt sektöründe her biri alanında bir dünya devi olarak addedilen Lipton, Ahmad Tea, Twinings gibi dev markaların Vezirköprü’de üretilen ‘Peli’ markalı kağıtları tercih etmeye başladığına vurgu yapan Üstündağ, “Artık, Çin’den Güney Amerika’ya kadar uzanan bir ihracat sahamız var. Vezirköprü’müzü, artık bütün dünya tanımaya başlamıştır. Burası, adeta bir değer üretiyor ve bir değer ihraç ediyor. Bundan dolayıdır ki; ilçemize ve memleketimize yaptığımız bu kutsal hizmetin haklı onurunu yaşıyoruz. Yatırımlarımızla büyüyerek ve bu büyümeye eş değerde istihdam alanı yaratarak, refahın artmasına katkıda bulunmak, bizim için kutsal bir misyondur. Bunu madden yapabilecek güçte ve donanımdayız ve yapıyoruz” diye konuştu.

PELİ DALINDAN TUTULACAK KÖKLÜ BİR AĞAÇ OLMUŞTUR

Vezirköprü’de ‘Peli’ adında büyük bir hazine çıkarıldığını belirten Üstündağ, konuşmasını şöyle tamamladı; “Siz değerli Vezirköprülü hemşehrilerimizden bunu hatırlamanızı ve böyle bir hazineye sahip olduğunuzu bilmenizi isteriz. Vezirköprü Orman Ürünleri, ‘Vezirköprü’ markasıdır. Peli’den gurur duyuyorum. Çünkü haklı bir üne sahip bu marka. Hepimiz, ‘bu marka benim memleketimin markası’ diyebilmenin gururunu yaşayabilmeliyiz. Çünkü Peli, dalından tutulacak, köklü bir ağaçtır artık. Bu değeri ve markayı kucaklayalım. Bu toprakların değeri Peli ile gurur duyalım.”

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

İftar yemeğine CHP Samsun Milletvekili ve 27’nci Dönem adayı Kemal Zeybek, Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale, Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Cumhuriyet Başsavcısı Şükrü Aslan, Emniyet Müdürü Vekili Başkomiser Serhat Koray Yağcı, OMÜ Vezirköprü Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Kemalettin Şahin, Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Fişekci, Vezirköprü Devlet Hastanesi Başhekim Dr. Osman Karakuş, Askerlik Şube Başkanı Selim Özyurter,Orman İşletme Müdürü Meryem Burçin Irmak, AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Bekir Keleş, CHP Samsun 23. Dönem Milletvekili Suat Binici, Adalet Partisi 16. Dönem Milletvekili Orhan Uluçay, Turanlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Turan, Turanlar Group Yönetim Kurulu Üyesi Nilüfer Turan Hatipoğlu, Murat Turan, Meltem Ş. Turan, O. Budak Turan, Peliart Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Tanrıverdi, Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Akça ve Nedim Kınay, Mali İşler Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kenan Özer, Üretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Fabrika Müdürü Tuncer Üstündağ, Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Burak Orhun Güven, Hammadde Müdürü Mehmet Kuzubaş, ilçedeki banka müdürleri ve çalışanları, Vezirköprü Orman Ürünleri’nin iş ortakları katıldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu