City Mall AVM’den Hakkını İstiyor – 8237

City Mall AVM'den Hakkını İstiyor

Samsun’un Atakum ilçesine inşa edilen City Mall AVM, açılmadan yaşanan gelişmelerle gündemdeki yerini koruyor. Daha önce Atakum Belediyesi eski Başkanı Metin Burma’nın açtığı dava ile AVM’yi kapsayan revizyon planı iptal edilen yerleşkede, şimdide yerleşkede arazileri bulunan mülk sahipleri şikayetçi oldu.

ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ DAVASI AÇMIŞLAR 

Mimarlar Odası Samsun Şubesi’nin açtığı dava ile işyeri ve ofis ruhsatıda iptal olan AVM’nin arazisinde hissesi bulunan Yılmaz Şen, eşine ait arazinin bilgileri dışında imar planında dışarı çıkarıldığını ve sonrasında tüm mülk sahiplerinin bir alanda toplanarak AVM sahipleri tarafından Ortaklığın Giderilmesi Davası açılarak mağdur edildiklerini söyledi.

YASAL SÜREÇ BAŞLATILDI

Şen, “Eşimin arazisini imar planında önce dışarı çıkarıyorlar, sonrasında ise tüm mülk sahiplerinin haklarını bir yerde toplayıp Ortaklığın Giderilmesi Davası açıyorlar. Burada bir oyun yapıyorlar. Bu işlemlerden bizim haberimiz yok. Bizimle irtibatada geçen olmadı. Burada mağdur edildik. Kültür alanı ticaret alanına çevriliyor, bilgimiz dışında arazimizin yeri değiştiriliyor. Burada arazimiz ticaret alanına çevrildi. Biz arazimizin gerçek değerini istiyoruz.Bunun için müracaatımızı yaptık. Adalete olan güvenimiz tam “dedi. 

resimaltı4: Samsun’un Atakum ilçesine inşa edilen City Mal AVM ile ilgili Atakum Belediyesi eski Başkanı Metin Burma, 11 Mart 2017’de o dönem CHP İlçe Başkanı olan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ile birlikte basın toplantısı düzenleyip, imar planına dava açtıklarını açıklamıştı. Dava sonucu Revizyon Planı’nın bir kısmı iptal edildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu