Doğu Akdeniz Konferansı Girne’de Başladı! – 8099

Doğu Akdeniz Konferansı Girne'de Başladı!

Kuzey Kıbrıs’ta Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi’nde Değişen Dünya Düzeni: Doğu Akdeniz’de Mavi Savaşlar Uluslararası Konferansı başladı.Türkiye ve Kuzey Kıbrıs başta olmak üzere gerçekleşen konferansa Rusya, ABD Suriye, Pakistan gibi farklı ülkelerden akademisyen ve gazeteciler katıldı. Konferans süresince Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri, rolü ve aynı zamanda Kuzey Kıbrıs’ın uluslararası hukuktan kaynaklı olarak Doğu Akdeniz’deki hakları yer alması hedefleniyor.

İki gün sürecek olan konferansta Kuzey Kıbrıs Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy açıklamalarda bulundu.  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 36 kuruluş yılının Türk halkı olarak bir coşkuyla kutlandığı fakat Rum kesimi tarafından değer verdiğimiz bayrağımıza karşı çirkince saldırıda bulunuldu, dedi. Rum kesiminde Türklere karşı ırkçı eylem ve faaliyetlerde bulunan ve Rum kesiminde siyasi parti olarak görülen ELAM’ın bir terör örgütü olduğunu söyledi. 

Bakan Hasan Taçoy, gerçekleştirilen sondaj faaliyetlerinin Türkiye açısından önemli olduğunu ifade etti.  Doğu Akdeniz’de sürekli bir barış’ın olmasını istediklerini ve bunun için adımların atılmış olduğunu ifade etti. Fakat adanın diğer tarafındaki Rum komşularının bu yönde bir harekette bulunmadıklarını ve doğalgaz arama faaliyetlerine tek taraflı olarak gerçekleştirdiklerini söyledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu