Mayısta ‘Oh’ Deriz – 7778

Mayısta 'Oh' Deriz

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti’nin ziyaretinde yönetim kurulu üyeleriyle İlkadım Belediyesi’nin içerisinde bulunduğu ekonomik krizin detaylarını paylaşan Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, en kısa vadede 2020 Ocak ayında, uzun vadede ise 2020 yılının Mayıs ayı sonu itibariyle belediyenin düzleğe çıkacağını belirtti.

YENİDEN YAPILANDIRMA İSTEDİK

İller Bankası’ndan aylık 6,5 milyon civarında gelirlerinin olduğunu ancak 74 milyon TL’lik borç nedeniyle yapılan kesintilerden dolayı 2,5 milyon TL kasaya girdiğini kaydeden Başkan Demirtaş, borcu yeniden yapılandırmak için başvurduklarını, İller Bankası’ndan 3,5-4 milyon TL civarında para istediklerini dikkat çekti. Demirtaş, İller Bankası’ndan kaldırım ve yol hizmetleri için 9.5 milyon TL kredi talep ettiklerini belirtti.

24,5 milyon TL’lik geçmiş dönemden çek borçlarının olduğunu, 6 ayda 15 Milyon TL’sini ödediklerini söyleyen Demirtaş, “Çek ödemelerimiz yılbaşında bitiyor” dedi.

VATANDAŞ BORCUNU ÖDEMELİ

İlkadımlılardan ÇTV, emlak vergisi gibi borçlarını ödemelerini isteyen Demirtaş, “Haciz yada icra yoluyla tahsilat peşindeyiz. Bunu yapmak zorundayız. Yoksa belediyenin başka geliri yok. Gazi İmar şirketi kendi kendine yetiyor. Kamu ve özel bankalara kredi borçlarımız var. Düzenli olarak tahsilat yapsak, borç ödemekte sıkıntı yaşamayız, hizmet de yaparız. 2020’nin Mayıs ayı uzun vade, yılbaşı kısa vade. Oh o zaman deriz” diye konuştu.

DEVLETTE KRİZ BÜYÜK

Belediyenin hesaplarını bloke ettiğini, belediyeden alacaklı olanların para ya da haciz işlemi yapamayacağını kaydeden Başkan Demirtaş, “Makam aracım zaten yok. Şirket aracını kullanıyorum” ifadelerini kullandı. Devlet bankaları ya da özel bankaların İller Bankası’ndan teminatı olmasına rağmen para vermediğine dikkat çeken Demirtaş, “3 Milyon TL’lik teminatım var. İller Bankası taahhüt ediyor, ‘belediye ödemezse ben öderim’ diye. Ama ekonomik kriz öyle büyük ki; devlet ya da özel banka bile o parayı veremiyor şu anda” diye konuştu.

İLKADIM VE GAZİ HİZMET BİNALARINI SATACAĞIZ

İlkadım’da ekonomik krizden dolayı inşaat sektörünün durduğunu ve belediyeye müteahhitlerinden nakit girişinin oldukça düşük olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, şöyle konuştu; “Unkapanı Kültür Merkezi’nin inşaatını durdurmak zorundaydım. 4,5 Milyon TL’lik çek kesilmiş. 1 Milyon TL borç kaldı. Elektrik yok, üstü kapalı değil. Ödeme bittikten sonra Unkapanı’nı tamamlayacağız, dükkanlarını kiraya vereceğiz. İlkadım Hizmet Binası’nı İŞKUR istedi, satamadık. Devlet, kurumların gayrimenkul alımlarını durdurdu. Gazi Hizmet Binası’nı benzinlik istasyonu yapmak istiyoruz. Büyükşehir Belediye ile aramızı yumuşattıktan sonra İnşallah orayı satacağız ve rahatlayacağız.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu