Oktay: Fırat’ın Doğusundaki 120 Kilometrelik Alan Kontrolümüz Altında – 7950

Oktay: Fırat’ın Doğusundaki 120 Kilometrelik Alan Kontrolümüz Altında

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara’da düzenlenmiş olan 21. Dünya Rus Medya Kongresi’nde bir konuşma yaptı. Oktay, konuşmasında Rus dili konuşan uluslararası medya kuruluşlarını Türkiye’de buluşturan vesilenin Türkiye-Rusya dostluğuna büyük oranda katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

Fuat Oktay, birçok meslek gibi gazeteciliğinde içinde yaşanan teknoloji dönüşüm çağının yenilenmekte olduğunu ifade etti. Oktay, kullanılan yeni medya araçlarının insan hayatına önemli derecede katkısının olduğunu ve bu katkı sayesinde zaman kazandırma açısından ise pek çok özelliğinin olduğunu vurgularken kontrol edecek ve yönlendirici etkilerinden de tartışmaya başlandığını ifade etti.

Fuat Oktay, Suriye konusuna yönelik olarak bölgede bulunan PKK/YPG, DEAŞ gibi terör unsurlarının Suriye’deki krizi Türkiye’ye taşıma gayretlerinin olduğunu belirtirken bundan dolayı Türkiye’nin sınır güvenliğine yönelik hassasiyeti taşındığını ve bu meseleden ötürü sahada olmak zorunda olunduğunu ifade etti. Fuat Oktay, yürütülmüş olan Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları ile Türkiye’nin Suriye krizinin başlangıcından bu yana terör örgütünün oyunlarını bozmaya başlamıştır, dedi.

Gerçekleştirilen operasyonlarla oluşturulan güvenli bölge alanlarında sığınmacıların huzur içinde yaşadığını belirtti. Fuat Oktay, sınır güvenliğinin sağlanması ve ülkede bulunan Suriyeli sığınmacıların yurtlarına güvenli bir şekilde dönmeleri amacıyla Barış Pınarı Harekatının gerçekleştirildiğini ifade etti.9 gün süreyle devam eden operasyonun ardından ABD ve Rusya ile varılan anlaşmalar sonucunda başarıya ulaşıldığını ifade etti.

Fuat Oktay, bölgede oluşturulmak istenen terör koridoruna karşı çıkmak en doğal hakkımızdır ve bu hakkımızı hem bölgede hem de masada savunmaya devam ediyoruz dedi. Fırat’ın doğusundaki yaklaşık 400 kilometrelik alanın 120 kilometresinin kontrol altında olduğunu bildirdi. Kalan diğer kısmının ise kontrol altında tutulması için Rusya ile mutabakata varmış durumdayız ifadesini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu