Özel Meslek Okulları 81 İlde Yaygınlaştırılacak! – 8083

Özel Meslek Okulları 81 İlde Yaygınlaştırılacak!

MEB tarafından başlatılan yeni bir proje kapsamında, hafif düzeyde zihinsel engeli bulunan ve görme engelli olan vatandaşlar için, özel eğitim verilerek mesleki yeterlilik kazandırılacak. Buna göre özel meslek okullarının, 81 ilde yaygınlaştırılması planlanıyor.

Türkiye Genelinde 41 Özel Eğitim Meslek Okulu Bulunuyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafında yapılan açıklama da, 41 özel eğitim meslek okulunun olduğunu ve bu okulların sayısının artırılarak 81 ilde özel eğitim meslek okulunun olması hedeflendiği söylendi.

Özellikle görme engelli ve hafif zihinsel engeli bulunan vatandaşlara yönelik çalışmalara hız verilmesi planlanan proje sayesinde, özel eğitim meslek okulu olmayan il kalmayacak.

Bu okulların 21 tanesi İstanbul’da, 11 tanesi Ankara’da ve 9 tanesi Bursa’da bulunuyor. 2020 yılı sonuna kadar, her ilde en az 1 tane özel eğitim mesleki okulunun olması planlanıyor. Bunun yanında bu okulların bulunduğu mevcut illerde de ihtiyaçların tespit edilerek, yeni öze eğitim meslek okulları ihtiyaç bulunması halinde açılacak. Projenin temel hedefi, engelli vatandaşlara daha iyi hizmetlerin verilmesi olarak tanımlandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu