Samsun’un 25 Milyon Lirası çöpe gitti..! – 8293

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Samsun'un 25 Milyon Lirası çöpe gitti..!

Samsun İlkadım İlçesi’ndeki Çiftlik Caddesi, trafiğe kapatılmasının ardından geçen 5 yıldan sonra, yine trafiğe açılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin 488 kişi ile yaptığı ve 291 kişinin evet oyu verdiği anket sonrası başlayan trafiğe açma çalışmaları vatandaşın tepkisini çekerken, ‘esnaf teşekkür’ ediyor. Samsunlu’nun adeta kafasını karıştıran Çiftlik Caddesi, 25 milyon liralık harcamasıyla yab-boz  belediyeciliğin net örneği haline geldi.

Çiftlik Caddesi olarak bilinen İstiklal Caddesi, 2014 yılında esnafların talebiyle Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz döneminde trafiğe kapatılmıştı. Esnaflar kurdukları Çiftlik Caddesini Koruma ve Güzelleştirme Derneği ile Büyükşehir Belediyesi ile iletişim kurdu. Caddenin trafiğe kapatılmasının yanı sıra,  binaların dış cephelerininde kaplanmasını öngören Cadde AVM Projesi, 4 yılda zor bitirilebildi. Binaların dış cephe kaplamaları maliyetlerinin yüzde 75’i mülk sahibi ve esnaflardan karşılanırken, geri kalan maliyeti belediye üstlendi. Binaların dış cepheleri, çok kez sökülüp tekrar takıldı. Caddeye ise granit mermerlerle kaplandı. Çalışmanın toplam maliyeti ise 25 milyon lira olarak açıklandı. Dernek Başkanı Cihat Karahan, 24 Mayıs 2014 yılında caddeye astığı teşekkür pankartı ile eski Başkan Yılmaz’a teşekkür etti. 

TEŞEKKÜR PANKARTI ASTILAR 

Caddenin trafiğe kapatılmasının ardından 5 yıl geçmedi ki, Çiftlik Caddesini Koruma ve Güzelleştirme Derneği üyeleri ve esnaflar, dükkanlarına astıkları ‘Çiftliğe yol ver, trafiğe can ver’ sloganları ile kampanya başlattı. 31 Mart yerel seçimleri sonrası göreve gelen AK Partili başkan Mustafa Demir, Çiftlik Caddesi’nde tartışmalı bir ankete imza attı. 488 kişi ile yapılan ankete katılan 291 kişi evet oyu verirken, bu anket göz önüne alınarak 25 milyon lira harcanan caddenin yeniden trafiğe açılması konusunda Büyükşehir Belediyesi’nce çalışma başlatıldı. 1 milyon 300 bin nüfuslu Samsun’da 291 kişinin evet oyu vermesi sonrası başlatılan çalışma ise büyük tepki çekti. Sosyal medyada vatandaşlar tepkilerini dile getiren mesajlar paylaştı. Esnaf ise caddenin yeniden trafiğe açılması çalışması kapsamında  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e teşekkür pankartı astı. Pankartı gören vatandaşlar ise büyük şaşkınlık yaşadı.

MAYIS 2014 

Çiftlik Caddesi esnafları, kurdukları Çiftlik Caddesini Koruma ve Güzelleştirme Derneği ile Büyükşehir Belediyesi ile iletişim kurdu, caddeyi 2014 yılında trafiğe kapattırdı. Esnaf, eski Başkan Yılmaz’a teşekkür pankartı astırdı. 

Dernek Başkanı Karahan, Başkan Yılmazla buluştu, ardından caddeye teşekkür pankartı astı. 

Yine pankart astılar 

Aradan 5 yıl geçmediki, esnaflar işlerinin düştüğünü öne sürerek, ‘Çiftliğe yol ver, ticarete can ver’ sloganlı kampanya başlattı. 31 Mart seçimleri ile göreve gelen Başkan Demir, 488 kişiye sorduğu ve 291 kişiden evet oyu aldığı anket sonrası caddeyi trafiğe açma kararı aldı. Esnaf yine teşekkür pankartı astı. Zekeriya FIRAT

13 OCAK 2020


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu