Başkan Demirtaş MHP İçin Anket Yaptırmış – 10369

Başkan Demirtaş MHP İçin Anket Yaptırmış

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş, MHP’den istifa ederek 31 Mart seçimlerine İYİ Parti çatısı altında Millet İttifakı’nın adayı olarak girdi ancak, istifa ettiği partisi MHP’ye geçmek için düğmeye bastı.

Geçtiğimiz ay gündeme gelen MHP Genel Bahçeli Devlet Bahçeli ile görüştüğü ve ‘yakın çevresine bir yola girdik’ dediği öne sürülen Başkan Demirtaş’ın, MHP’ye geçme çalışmasını geçtiğimiz Haziran ayında değil, göreve başladığının 9’ncu ayı olan Ocak’ta seçmeni yoklamaya başladığı anlaşıldı. Demirtaş, MHP’ye geçmeden önce, İlkadım seçmenine ‘Demirtaş seçildiği İYİ Parti ile mi devam etmeli seçeneğini anketle sordurdu. Hayır diyenlere ikinci soru ise hangi partiyle devam etmeli şeklinde yöneltildi. 

HANGİ PARTİYE GEÇMELİ?

İYİ Parti ile devam etsin diyenlerin oranı yüzde 40, başka partiyle  diyenlerin oranı yüzde 48 olarak gerçekleşirken, ‘hangi partiyle devam etmeli’ sorunun yanıtının da AK Parti ve MHP ile sınırlandırması dikkat çekti. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 40’ı AK Parti cevabını verirken, MHP diyenler ise yüzde 48 olarak çıktı. Başkan Demirtaş’ın anketi kamuoyuyla paylaşmadığı ve 3 bin kişilik denek üzerinden bir kamuoyu şirketine yaptırdığı öğrenildi.

ANKETİ SIR GİBİ SAKLADI

Başkan Necaattin Demirtaş’ın anket çalışması sonrası geçtiğimiz Ocak ayından itibaren MHP’ye geçiş planları ve görüşmeler yaptığı ancak, MHP içinden de karşı çıkabilecekler olabileceği nedeniyle ‘oldukça temkinli’ olduğunu söyleniyor. Bu arada İYİ Parti’nin anketten haberdar olması sonrası iplerin gerildiği de öne sürüldü. MHP içinden de bazı gruplar Başkan Demirtaş’ın, MHP’ye geçmesine çok sıcak bakmadığı belirtiliyor. AK Parti de Demirtaş’ın MHP hamlesinin Cumhur ittifakına geçiş hamlesi olduğunu ve sonraki yerel seçim için ‘adaylık garantisi’ çalışması olarak yorumluyor.

İŞTE O SIR GİBİ SAKLANAN ANKET

Başkan Demirtaş’ın yaptırdığı ankete gazetemiz ulaştı. Ocak 2020 de yaptırılan anketin başlığı memnuniyet anketi gibi olsa da son  sorularla ‘İYİ Parti ile mi yoluna  devam etmeli’ soruları dikkat çekiyor.

İYİ Parti’den seçildi MHP’ye dönüş sinyali

MHP’nin İlkadım’da Cumhur İttifakı kapsamında aday göstermemesi nedeniyle MHP’den istifa eden Demirtaş, İYİ Parti çatısı altında Millet İttifakı’nın adayı olarak seçime girmiş ve kazanmıştı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu