CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü: Samsun’da Üretici Desteklenmeli

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, “Büyükşehir Belediyesi çiftçiyi, tarımı, hayvancılığı destekledi mi? Samsun'da bu işler bitti mi de Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır'ın Hani ilçesine 12 dönümlük kapalı besi ahırı yapıyor. Çarşamba'nın köylüsüne, çiftçisine gerekli desteği vermişler de sıra Diyarbakır'ın Hani ilçesine gelmiş. Bunlar kabul edilebilir şeyler değil” dedi.

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Dikbıyık’ta vatandaşlarla bir araya geldi. Miting havasında geçen buluşmada Milletvekili Murat Çan, İl Başkanı Mehmet Özdağ, Eski Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Çarşamba Eski Belediye Başkanı Hüseyin Değerli de yer aldı. Burada bir konuşma yapan Cevat Öncü, “Bugün Çarşamba’dayız. Çarşamba’nın sokaklarının ne halde olduğunu konuşalım. Çarşamba sanayi sitesinin her yağan yağmurda göle dönen sokaklarını konuşalım. Çarşamba’nın ortasına birinci sınıf tarımsal sit alanı olmaktan çıkartılarak Biyokütle Enerji Santrali yapıldığını, kafamıza partikül ve zehir yağdırıldığını konuşalım. Bir önceki belediye başkanınız bu işe direndi. Sizler biliyorsunuz. Ama kıymetli rakibim, iyi insan, güzel insan, saygı duyduğum kıymetli rakibimin ilk işinin bu kirli sanayi santralinin Çarşamba’da yapılmasına izin vermek olduğunu biliyoruz. Bugün kıymetli rakibimin böyle bir vukuatı var” diye konuştu.

SAMSUNLU ÜRETİCİ DESTEKLENMEDİ
Samsun’un çok kıymetli 3 ovasının bulunduğunu hatırlatan Cevat Öncü, “Çarşamba Ovası, Bafra Ovası, Vezirköprü Ovası. Samsun’da, Çarşamba’da tarımsal teknolojiye dayalı sanayiyle ilgili bir adım atıldı mı? Samsun’da üreticinin, tarımın desteklenmesi anlamında somut adımlar atıldı mı? Hep şöyle öğrenmedik mi? Türkiye ve Samsun tarımsal üretimde, hayvancılıkta kendi kendine yeten ender illerden, ülkelerden biriydik. Bugün saptan samana, arpadan buğdaya, ete kadar her şeyi ithal ediyor muyuz? Üreticimiz hakkını alabiliyor mu? Alamıyor. Büyükşehir Belediyesi bu işleri kendine iş ve vazife edindi mi? Çiftçilik, tarım, hayvancılık desteklendi mi? Samsun’da bu işler bitti mi de Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır’ın Hani ilçesine 12 dönümlük kapalı besi ahırı yapıyor. Çarşamba’nın köylüsüne, çiftçisine gerekli desteği vermişler de sıra Diyarbakır’ın Hani ilçesine gelmiş. Bunlar kabul edilebilir şeyler değil. Bizim yönettiğimiz Büyükşehir Belediyesi çiftçiyi, üreticiyi, tarımı destekleyecek” ifadelerini kullandı.

‘BİZ KENDİ KAYNAKLARIMIZLA ONLAR KAMUNUN KAYNAKLARIYLA SEÇİM KAMPANYASI YAPIYOR’
CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü konuşmasını şöyle sürdürdü:
“31 Mart’ta seçim var.Hiç de adil olmayan şartlarda, biz kendi yağımızla kavrularak bu seçim kampanyasını götürüyoruz.Haksızlıkla mücadele ediyoruz.Bugün Samsun’da,Çarşamba’da belediyelerin ilan yerlerini,billboardlarını görüyorsunuz.Asılan afişleri görüyorsunuz. Bize verilen yerler bir ise kendileri beş kullanıyorlar.Çarşamba Belediyesi’nin imkanlarını kullanıyorlar.Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin tüm imkanlarını kullanıyorlar.Bizim arkamızda belediye imkanları yok, belediye bütçeleri yok.Biz kendi öz kaynaklarımızla halkın gönlüne giriyoruz.Biz bu şekilde yarışırken bu haksız rekabet karşısında sizlere bunları şikayet etmek durumundayız.Bunlar kendi paralarını değil, kamunun yani sizlerin paralarıyla bizlerle seçim yarışı yapıyorlar.Biz bugünkü adayların bir kısmının billboardlarında yer alan resimlerinin Büyükşehir Belediyesi’nin tesislerinde ücretsiz basıldığını ve ücretsiz olarak asıldığını biliyoruz.Bir lira ücret ödedikleri halde beş liralık yer kullandıklarını biliyoruz.Biz bu haksız rekabete karşı alın terimizle, tüm gücümüzle halkın kalbindeki yerimizi alıyoruz.”

KÜLLİYEN YALAN
“Biz kul hakkı yedirmeyeceğiz, kul hakkı yemeyeceğiz” diyerek konuşmasını sürdüren Cevat Öncü, “Bizler için, muhalefet adayları için, yerel seçimlerde sıklıkla şunlar söylenir.Efendim iktidar bir tarafta muhalefet belediyeleri kazanırsa diğer tarafta. Hizmet alamazsınız, ödenek alamazsınız. Külliyen yanlış ve yalan. Belediyelerin bütçeden alacakları paylar o ilin, ilçenin nüfusuna ve o ilde ilçede üretilen vergi ve benzeri gibi kaynakların durumuna göre belirlenir. Belediye başkanının Ahmet, Mehmet, Cevat, Mustafa olması, muhalefet partisinden olması, iktidar partisinden olması bu işi değiştirmez. Bunu böyle bilin” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu