Çakallı Melemeni Nasıl Yapılır? – 8641

Çakallı Melemeni Nasıl Yapılır?

Hepi topu 5 malzemesi birkaç da baharatı olan bir yemek, nasıl olur da ne kadar farklı olabilir ki demeyin. O kadar farklı, o kadar lezzetli ki inanamazsınız. Gün geçmiyor ki güzeller güzeli ülkemiz, kıyıdan köşeden fışkıran bir başka lezzetiyle bizi şaşırtmasın. Çakallı menemeni de bunlardan sadece birisi.

İsmini Samsun’un Çakallı köyünden alan, ekmeği banmaya sonrasında da parmaklarınızı yalamaya doyamayacağınız bu lezzetin malzemesi az, yapılışı kolay ama bir kaç küçük püf noktasıyla lezzeti adeta sınıf atlıyor. Soğanlı mı soğansız mı tartışmasını bir kenara koyalım, bu menemen size hepsini unutturacak. Şimdiden afiyetler olsun.

Çakallı Menemeni Tarifi İçin Malzemeler

 

  • 5 adetdomates

  • 1 adetyeşil biber

  • 3 adetyumurta sarısı

  • 1,5 yemek kaşığıtereyağı

  • 1/2 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri

  • 1 tutamkarabiber ve pulbiber

  • 1 tutamtuz

Çakallı Menemeni Tarifinin Püf Noktası

Çakallı menemeni diğer menemenlerden ayıran en önemli püf noktaları, domateslerin kabuklarının soyulması, domateslerin tamamen suyunu çekene dek pişirilmesi ve pişirirken ezilmesi, yumurtaların sadece sarısının kullanılması ve bolca kaşar peyniri kullanılması .

Çakallı Menemeni Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Domatesleri yıkayın, kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayıp, bir kenara alın.

  2. Biberi yıkayın ve ince ince doğrayın.

  3. Bir tavaya tereyağını alın, yağ eriyince içine biberleri atın, biraz kavurduktan sonra, doğranmış domatesleri ekleyin.

  4. Eklediğiniz domatesleri kaşığın tersi ya da bir çatal yardımıyla ezerek kavurun. Domatesler suyunu çekene dek, kavurmaya devam edin.

  5. Ardından içine 3 adet yumurta sarısını, tuz, karabiber, pul biber ve rendelenmiş kaşar paynirini ekleyin

  6. Kaşar tamamen eriyene dek karıştırın. Sıcak sıcak servis edin.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu