Haluk Köksoy AK Parti Atakum Belediye Başkanı A. Adaylığını Açıkladı

Haluk Köksoy, AK Parti Atakum İlçe Binasında, kalabalık partililerin eşliğinde Atakum Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı.

Haluk Köksoy, AK Parti Atakum İlçe Binasında, kalabalık partililerin eşliğinde Atakum Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. Konuşmasına Abdurrahim Karakoç’un dizeleriyle başlayarak, Gazze’deki olaylara değinerek başladı. Karakoç’un şiirindeki sınırların dar gelmesi temelinde, dünya siyasi yapısının zihinlere ve coğrafyaya çizdiği sınırların sıkıntısından bahsetti ve Gazze’deki masum insanların mücadelesini takdir ettiğini ifade etti.

İşte Haluk Köksoy’un konuşması;

Değerli basın mensupları, Ak Parti teşkilatında, geçmişte ve günümüzde değişik kademelerinde görev yapan değerli dava arkadaşlarım, saygıdeğer Atakumlu hemşerilerim, bize gönülden destek vermek için mesaisinden zaman ayıran saygıdeğer hanımefendiler, beyefendiler, sevgili gençler, sizleri sevgi saygı ve en kalbi duygularımla selamlıyorum. Hoş geldiniz.

Değerli arkadaşlar, şahsımın, ilçemizdeki ve partimizdeki siyasi geçmişimizi bilenler olduğu gibi bilmeyenlerin de olması gayet doğaldır. Bu sebeplerle bu hususta kısaca bir açıklama yapmak isterim.

Değerli arkadaşlar 1996 yılından bu tarafa yaklaşık 27 yıldır Samsun’ unumuzda serbest avukatlık yapmaktayım. Atakum ilçemizde 2004 yılında belediye meclis Üyeliği için başlamış olduğum siyasi hayatımda, 2009 yılında İl Genel Meclisi Yedek Üyeliği, 2009 tarihinde Ak Parti İlçe Başkan Yardımcılığı görevimi 2014 yılına kadar sürdürdükten sonra, 2014 yılında Partimizden Atakum Belediye Meclis Üyeliğine, partimizin takdiri hemşerilerimizin desteği ile seçildim. 2017 yılına kadar sürdürdüğüm Belediye Meclis Üyeliği görevinden aynı yıl, partimiz tarafından verilen ilçe başkanlığı görevi sebebiyle istifa ettim. 2019 yılı sonuna kadar Ak Parti Atakum İlçe Başkanlığı görevini icra ettim. İlçe başkanlığım sürecinde biri referandum, bir genel bir de yerel seçim olmak üzere ilçemizde üç seçimi yönettim. Teşkilatımızdaki diğer görevlerim sırasında ise bildiğim kadarıyla 7 seçim olmak üzere toplamda ilçemizdeki 10 seçimde aktif görev aldım.

Değerli basın mensupları saygıdeğer arkadaşlar, gerek ilçe yönetimindeki görevlerimiz ve belediye meclis üyeliğimiz dönemde gerekse de ilçe başkanlığımız sürecinde, sürekli sahada, partimize gönül veren arkadaşlarımızın ve halkımızın yanında saf tuttuk ve onlarla birlikte bu süreçleri yönettik.

Yaşadığımız bu süreçler ve geçen yıllar bizim ciddi anlamda tecrübe ve birikim elde etmemizi sağladı. Belediyenin yönetim kademesinde bulunarak, işleyişini öğrenme imkanımız da oldu. Vatandaşımızın belediye hizmetinden temel beklentilerinin ne olduğunu da öğrenme imkânını yakaladık,

ifade ettiğim üzere, gerek teşkilat görevlerimiz, gerek meclis üyeliği, gerekse de ilçe başkanlığımız sürecinde, bütün Atakum’u karış karış tanıma imkanımız oldu. Bu sebeplerle, Taflan Mahallemizden Denizevleri Mahallesi’ne, Kasnakçımermer Mahallesi’nden Güzelyalı Mahallesi’ne, Yeşiltepe Mahallesi’nden Yeşildere Mahallesi’ne bütün mahallelerimizi tanır az çok İhtiyaçlarının ve beklentilerinin ne olduğunu biliyoruz

Erikli’nin ve Kabadüz’ün fasulyesini de, Kocadağını da bilirim. Bugün ilçemizde, Atatürk Bulvarını merkeze aldığımızda bir tarafımızda 20 km den fazla nefis bir sahil, on dakika kadar yukarı çıktığımızda ise birbirinden güzel ve insanlığı kıskandıracak nefis mahallelerimizin ve yeşilimizin bir arada olduğunun farkındayız ve bu farklılıkları nasıl harmanlayacağımızın ve ilçemizin lehine çevireceğimizin gayreti içinde olmamız gerektiğinin bilincindeyiz.

Daha dün Matosyon olarak tabir edilen küçük bir mahalleden bugün 250.000 nüfusa ulaşmış bir ilçeden bahsediyoruz. Hızla kentleşen, kentleşirken yukarıda saymış olduğumuz güzelliklerin bir kısmını belki kaybeden bir ilçe Atakum. Yakın gelecekte sadece Kürtün ırmağından üniversite sapağı arasında 500.000 nüfuslu bir kent olacak Atakum. Dolayısıyla, hızla kentleşirken değerlerini ve güzelliklerini de kaybetmememiz gerektiğini gelecek nesillere borçlu olduğumuz bir gelecek vizyonu ortaya koymamız gerektiğinin de farkındayız.

Atakum’un gelecek vizyonunu planlamak elbette ki bu bizim tek başımıza yapacak olduğumuz bir şey değildir. Şehrimizin en güzide ve bütün Türkiye’nin adından yavaş yavaş söz etmeye başladığı bir ilçeden bahsetmekteyiz. Bu sebeple, ilimizin tüm yöneticilerinin ve bu ilçede yaşayan geleceğini bu ilçede planlayan ilçe sakinlerimizin de bu sürecin içinde olması gerektiğinin de farkındayız.

Değerli arkadaşlar, fazla ayrıntıya girerek değerli vaktinizi almak istemiyorum. Ancak yukarıda da ifade ettiğim üzere, hızla kentleşen ilçemizin sorunları da aynı hızla artmaktadır. Maalesef mevcut belediye yönetimin kentimizin bu ihtiyaçlarına cevap vermesi bir tarafa sorunları sürekli biriktirdiğini şahsımız gözlemlediğimiz gibi ilçe sakinlerimizin bu anlamdaki şikâyetleri de siz değerli hemşerilerimizin ve basın mensuplarının malumudur.

Saygıdeğer arkadaşlar, belediyeciliğin kuruluş felsefesini, temel görevlerini buradan tek tek sayacak değiliz. Ancak bir belediye yönetiminin de öncelikle temel hizmetleri yerine getirmesi gerektiği, hızlı kentleşen ilçemizdeki altyapı sorunlarını çözmesi gerektiği de tartışılmaz bir gerçektir.

Bugün ilçemizde yapılaşmanın bittiği altyapı sorunlarının geçmiş belediye yönetimleri tarafından çözüldüğü merkez mahallelerden biraz yukarı mahallelere çıktığımızda mevcut yönetimin sınıfta kaldığını anlamanız için başka birisinin izahına ihtiyacınız yoktur.

Değerli arkadaşlar, belediyenin yasalarla tanımlanan görevleri haricinde, vatandaştan gelen taleplere pratik çözüm üretilmesi gerektiği, bu anlamda vatandaşın önüne bürokratik engelleri çıkaran bir belediye yönetimi değil çözüm odaklı ve vatandaşın ihtiyaçlarını ve beklentilerini önceleyen ve pratik çözümler üreten bir anlayışının belediye yönetimine kazandırılması gerektiği vatandaşlarımızın en büyük beklentisidir.

Diğer taraftan hepimizi yakından ilgilendirdiği gibi milletimizin genel tabiriyle “tüyü bitmemiş yetimin hakkı nında içinde olduğu, kamu gelirlerinin doğru yönetilmesi, yerinde harcanması belki de belediyecilikte en önemli başlığı oluşturmaktadır. Bugün kulağımıza gelen bilgiler hiç hoş olmayan bilgiler olup, ilçemizin bunu hak etmediğini düşünenlerdeniz. Bu sebeplerle en büyük hassasiyetimiz kamu gelirlerinin yerinde ve doğru harcanması, kayırmacılık ve rüşvetin engellenmesi olacaktır.

Bugün Atakum Belediye Başkanlığı, makamın gereğini yerine getirememekte, ağırlığını taşıyamamaktadır. Bir belediyenin mal varlığı borcundan dolayı icra marifetiyle zorla satılıyorsa o makamın ağırlığından ve ciddiyetinden kimse bahsedemez.

Değerli arkadaşlar bu toplantının çerçevesine uygun olarak kısaca belediye yönetimine hakim olan ilkeleri belirttim. Bu aşamada ve bu toplantıda proje anlatımı ve tanıtımı yapılmaz, yapılamaz. Takdir edersiniz ki bu hususlar İlerleyen aşamalarda olacak ve detaylandırılacak konulardır.

Sayın Cumhurbaşkanı’mızın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı Vizyonu’na uygun, Atakum’un gelecek onlarca yıla sari vizyonunu yakalamak için Ak Parti Belediyecilik vizyonunun belediye yönetimine hakim kılınması gerektiğine inananlardan birisiyim.

Tüm bu sebeplerle, yukarıda da izah etmeye çalıştığım üzere yıllardır her mahallesini ve sokağını arşınladığım ilçemize ve milletimize hizmet etmek için Atakum Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı başvurusunu yaptım.

Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin.

Partimizin uygun görmesi, Atakum sakinlerinin de seçmesi halinde bu görevi layıkıyla yapacağıma inanıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu