Gövde Gösterisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet'in ilanının 100. yıl dönümü kapsamında düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Kutlama Etkinlikleri'ne katıldı.

İstanbul Boğazı’nda gerçekleşen etkinlikte Türk donanmasının tarihinin en büyük resmi geçidi gerçekleşirken, Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK gösterileri de görsel bir şölen sunuldu.

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen “100’üncü Yılda 100 Gemi” faaliyeti, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı fırkateynlerin, ada sınıfı korvetlerin, mayın avlama gemileri, amfibi gemileri, karakol gemilerinin, lojistik gemilerinin, hücumbotların, denizaltıların bulunduğu 100 geminin İstanbul Boğazı’nda toplanmasıyla gerçekleşti.

Resmi geçişin ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı F-16 ve F-4 uçakları eşlik etti, Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 101 pare top atışı yapıldı. TCG Anadolu üzerinde ise Türkiye’nin ilk millî fırkateyni TCG İstanbul ve Pirireis denizaltısı yer aldı. Ayrıca, ilk uçuş testini gerçekleştiren ve kısa pistli gemilere iniş kalkış kabiliyetine sahip SİHA Bayraktar TB3 ile Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma da görücüye çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve TSK komuta kademesi ile birlikte töreni takip etti. Bu etkileyici etkinlik, Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücünü vurgulayan bir görsel şölen olarak Türk milletine unutulmaz anlar yaşattı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu