Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Beklenen Açıklama Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Beklenen Açıklama Geldi
Samsun Son Dakika'yı Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin Kaynak ekle →

Türkiye'nin Suriye'ye gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekâtına ilişkin olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalar yaptı. "15 Ekim sabahından itibaren yaklaşık olarak 1000 km lik bir alan teröristlerden kurtarıldı. Harekâtının başarı bir şekilde sürdürülmesi tüm temennimizdir" dedi.

Azerbaycan'ın Bakü şehrinde gerçekleştirilen Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Türkiye'nin sınırını tamamen teröristlerden temizleyeceğiz" diye belirtti.

"Tarihi niteliği olan bir zirvedeyiz. Dünya siyasetinde ağırlığı artan bir Türk Konseyi gibi toplantılar fark yaratmamızı sağlıyor. Konseyin Birleşmiş Millet Güvenlik Kurulu ve İslam İşbirliği Teşkilatına bağlı olarak bir gözlemci statüsünde yer almasını çok isteriz" diye belirtti. Ayrıca "Türk devletleri arasında yapılacak her türlü ekonomik anlaşmanın kendi para birimleri arasında olması gerekiyor. Döviz baskının her an her yerden silinmesi gerekiyor. Bu şekilde daha özgür ve daha bağımsız hareket edebiliriz " diye sözlerine ekledi. "Suriye bölgesini tamamen güvenli bir bölge haline getirip, ülkemizde bulunan Suriyelileri güvenli bir şekilde oralara yerleştireceğiz" diye sözlerine de ek yaptı.

 

Paylaş:

Okuyucu Yorumları (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yaz

Üye girişi yaparsanız yorumlarınız onay beklemeden yayınlanır.

😀 😂 😍 🔥 👍 👏 🙏 😡

Benzer Haberler

Son Köşe Yazıları

Samsun Gezgini
2 gün önce
Bir Şehri Sevmek, Onu Tanımakla Başlar
Samsun Gezgini
2 gün önce
Şehirler Aynaya Baktığında
Samsun Gezgini
4 gün önce
Samsun'un En Büyük Sermayesi
Serkan Yazıcı
8 Şubat 2026
Zor Zamanlarda Ayakta Kalmak
Serkan Yazıcı
7 Ocak 2026
SİMDER Güçlü Yapı, Vizyoner Liderlik

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Beklenen Açıklama Geldi