AK Parti’de 10 İl Başkanı Topun Ağzında – 6722

AK Parti'de 10 İl Başkanı Topun Ağzında

Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nu (MKYK) toplayarak istişare eden, milletvekilleriyle gruplar halinde görüşen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimler sonrası görüş ve değerlendirmeleri tek tek not almıştı.

Erdoğan, geçtiğimiz Cuma günü ise Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında 81 İl başkanının yanı sıra 39 il belediye başkanında katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Ersan Aksu’nun da katıldığı toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli sinyaller verdi. 

BAZI İL BAŞKANLARI GÖREVDEN ALINACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart ve 23 Haziran İstanbul seçimleri performansları üzerinden değerlendirmeler yapılacağını ima ederek, muhtemel siyasi gelişmelere göre yepyeni bir AK Parti oluşturacaklarını söyledi. 31 Mart’ta önemli il ve ilçeleri kaybeden teşkilatlar görevden alınacak. Kademeli olarak AK Parti’den 10’ya yakın il başkanı ve bir çok ilçe başkanının yerine kongre süreci öncesinde atama yapılması da gündemde. Bazıları ise yeniden aday yapılmayacak. İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra bazı büyükşehirlerin yönetimiyle ilgili kararı ise bizzat Erdoğan’ın kendisi verecek. Atakum ve İlkadım’ın kaybedildiği Samsun’da topun ağzından olan iller arasında olarak gösteriliyor

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu